Αφού έμαθες να φτιάχνεις τη σωστή ιταλική μακαρονάδα και την απόλυτη φοκάτσια, δεν πρέπει να κλείσουμε και με ένα ιταλικό γλυκάκι;

Διόρθωση: όχι ένα απλό ιταλικό γλυκάκι, αλλά ένα από τα καλύτερα γλυκά όλων των εποχών: το τιραμισού! Το efood και ο Μάνος Σαρρής κλείνουν αυτό το μίνι ταξίδι στην Ιταλία και σου μαθαίνουν πώς να φτιάχνεις αυτό το μικρό έπος σε ελάχιστα λεπτά!

Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να μπεις στο efood market για να παραγγείλεις τα υλικά και να ακολουθήσεις τα βήματα που θα βρεις παρακάτω. Α, και καλές μάσες!

Υλικά

250 γρ. μασκαρπόνε
250 γρ. τυρί κρέμα
5 αυγά
100 ml. κρασί τύπου Πόρτο
100 γρ. ζάχαρη
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
100 γρ. κακάο σκόνη
150 ml εσπρέσσο

Εκτέλεση

  • Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Βάζουμε τα ασπράδια μαζί με την μισή ζάχαρη σε ένα ζεστό μπεν μαρί για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κάθε 2 λεπτά με ένα σύρμα.
  • Μετά τα 10 λεπτά χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ μέχρι να κάνουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
  • Ανακατεύουμε τους κρόκους με το κρασί, το μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα και την υπόλοιπη ζάχαρη. Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα πολύ απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Βουτάμε τα μπισκότα στον εσπρέσσο και στρώνουμε σε ταψί. Περιχύνουμε με την μισή κρέμα και βάζουμε από πάνω άλλη μια στρώση από μπισκότα. Τελειώνουμε με την κρέμα, πασπαλίζουμε με κακάο σε σκόνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.

Και τώρα που έμαθες και το τιραμισού, μήπως έφτασε η στιγμή να τεστάρεις τα μαγειρικά skills σου και με τις υπόλοιπες super (γρήγορες) συνταγές του Μάνου Σαρρή; Ιδέες δίνουμε!