Καγιανάς με σύγκλινο από τον Μάνο Σαρρή
Το καλοκαίρι είναι το χωριό, είναι η μυρωδιά από τους βασιλικούς της γιαγιάς, είναι το υποβρύχιο στην αυλή του σπιτιού, είναι το παγωμένο καρπούζι στην παραλία, είναι τα σταυρόλεξα στο πλοίο. Αλλά, πάνω απ' όλα, το καλοκαίρι είναι ο καγιανάς.
Ο καγιανάς είναι το πιο απλό, αλλά και μακράν το πιο τίμιο πιάτο στην ελληνική κουζίνα. Εύκολο, γρήγορο, πεντανόστικο και - κυρίως - καλοκαιρινό. Και το efood, παρέα με τον Μάνο Σαρρή, είναι εδώ για να σου μάθουν πώς να φτιάξεις αυτό το απίστευτο πιάτο!
Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις στο efood, να παραγγείλεις όλα τα υλικά από το efood market και να ακολουθήσεις τα βήματα. Καλές μάσες και καλές βουτιές!
Υλικά
4 αυγά
2 ώριμες ντομάτες
100 γρ. σύγκλινο
100 γρ. φέτα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
2 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι
2 φέτες προζυμενιο ψωμί
1/2 μάτσο μαϊντανός
1 κ.σ. βούτυρο
Ελαιόλαδο
Αλάτι , πιπέρι
Εκτέλεση
- Φρυγανίζουμε το ψωμί σε λίγο βούτυρο κι από τις 2 πλευρές, και κρατάμε στην άκρη.
- Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά. Μετά από 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σύγκλινο.
- Παράλληλα τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη . Όταν το σύγκλινο πάρει λίγο χρώμα, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά και την τριμμένη τομάτα και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας.
- Χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε στο τηγάνι τα χτυπημένα αυγά και μαγειρεύουμε για περίπου 2-3 λεπτά.
- Τέλος βάζουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, έξτρα αλάτι και πιπέρι . Σερβίρουμε πάνω στο φρυγανισμενο ψωμί.
- Τελειώνουμε με τη φέτα τριμμένη από πάνω.