Μπορεί το καλοκαίρι να τελείωσε, αλλά εμείς έχουμε αποφασίσει μέχρι τον Νοέμβρη να προσποιούμαστε ότι είμαστε ακόμα σε κάποιο νησί κι απολαμβάνουμε τον ήλιο.

Για να γίνει ακόμα πιο πιστευτό λοιπόν το σενάριό μας, φωνάξαμε τον Μάνο Σαρρή στο efood για να μας φτιάξει το πιο εύκολο και το πιο καλοκαιρινό γλυκό: μους γιαουρτιού με σάλτσα μάνγκο!

Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις στο efood, να παραγγείλεις όλα τα υλικά από το efood market και να ακολουθήσεις τα βήματα. Καλές μάσες και καλές βουτιές!

Υλικά

Για τη μους
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι  
330 ml κρέμα γάλακτος  
75 γρ. ζάχαρη  
25 ml νερό  
5 γρ. ζελατίνη  

Για το μάνγκο  
100 γρ. μέλι  
20 ml νερό  
1 μεγάλο μάνγκο  
Χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ

Για το σερβίρισμα  
10 φύλλα βασιλικού  
2 κ.σ. γκρανόλα

Εκτέλεση

Για τη μους

  • Μουλιάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφριά σαντιγί.
  • Λιώνουμε την ζελατίνη στα 40 ml κρύο νερό και προσθέτουμε στην σαντιγί.
  • Ανακατεύουμε καλά και ενσωματώνουμε το γιαούρτι. Βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής ή σε ένα μπολ και διατηρούμε στο ψυγείο.    

Για το μάνγκο

  • Βάζουμε το μέλι και το νερό σε μια κατσαρόλα, μέχρι να γίνει μια ελαφριά, ξανθιά καραμέλα.
  • Καθαρίζουμε το μάνγκο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε στην καραμέλα το μάνγκο και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ.  
  • Προσθέτουμε τον βασιλικό και τη γκρανόλα και σερβίρουμε.

Και αφού τώρα ξέρεις τι θα ετοιμάσεις για σήμερα, μήπως να δεις και τις υπόλοιπες συνταγές του Μάνου Σαρρή για να τεστάρεις τα μαγειρικά σου σκιλς;