Ριζότο με σαφράν και γαρίδες από τον Μάνο Σαρρή
Υπάρχουν λίγα πράγματα στον κόσμο για τα οποία μπορείς να πουλάς μούρη σε όλους, όπως για παράδειγμα το να έχεις πάει στο φεγγάρι, να έχεις κολυμπήσει στην πλάτη ενός καρχαρία ή να ξέρεις να φτιάχνεις υπερσυγκλό ριζότο.

Ίσως το τρίτο να είναι και το δυσκολότερο απ' όλα. Ή τουλάχιστον, ήταν μέχρι τώρα. Γιατί με αυτή τη συνταγή για ριζότο με σαφράν και γαρίδες
Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις στο efood, να παραγγείλεις όλα τα υλικά από το efood market και να ακολουθήσεις τα βήματα. Καλές μάσες!
Υλικά
250 γρ. ρύζι αρμπόριο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
200 ml λευκό κρασί
1,5 λίτρο ζωμός λαχανικών
10 γαρίδες καθαρισμένες
1/2 κ.γ. σαφράν
100 γρ. βούτυρο
70 γρ. παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Το αφήνουμε να κάψει καλά και σωτάρουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και 30 γρ. βούτυρο. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και κρατάμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι ξεκινάμε το ριζότο. Σωτάρουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι και στη συνέχεια σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Όταν εξατμιστεί πλήρως το κρασί, βάζουμε το σαφράν, προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για περίπου 18-20 λεπτά. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, δένουμε το ριζότο με το βούτυρο και την παρμεζάνα.
- Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στο τέλος. Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο το ριζότο και προσθέτουμε τις γαρίδες από πάνω. Τέλος προσθέτουμε λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.