Μπορεί για σένα να είναι 138η Αυγούστου και να ονειρεύεσαι καυτές αμμουδιές και το χσσσς χσσσς του κύματος, αλλά δε γίνεται να μη σου αρέσει το χειμερινό χουχούλι τις κρύες ημέρες, ειδικά όταν αυτό συνοδεύεται από πεντανόστιμο, comfort φαγητό.

Και να σου πούμε και κάτι; Ακόμα και να μην είσαι fan, άμα του δώσεις μια ευκαιρία είμαστε σίγουροι ότι θα το ερωτευτείς.

Michael Scott Thumbs Up GIF by Growth Tribe - Find & Share on GIPHY


Φαντάσου τώρα να είσαι στο παραδοσιακό, πηλιορείτικο σπιτάκι (αυτό που είναι σε κάποιο χωριό του Πηλίου ντε), να έχεις ανάψει το τζάκι, να βλέπεις το Βόλο από ψηλά και ολόκληρο τον Παγασητικό και το σπίτι να μυρίζει μπριάμ που έχεις βάλει να σιγοψήνεται στο τζάκι και -για την τσαχπινιά- έχεις βάλει μέσα και παραδοσιακό, χωριάτικο λουκάνικο και φέτα. Άστο σου λέμε. Κλάμα, συγκίνηση, σαλάκι που τρέχει και όλα τα φοβερά.

The Paris Review - 7 Poems to Read on a Snowy Night


Αν δεν είσαι τέτοιος τύπος και χρειάζεσαι το ζυμαρικό σου σε τέτοιες καταστάσεις, έλα και που είσαι, σου έχουμε λύση. Λαζάνια. Δεν έχεις τζάκι; Έχεις φούρνο. Δεν έχεις φούρνο; Φάε φρούτα. Πλακίτσα. Πάμε πάλι στο ψητό (see what we did there?). Λαζάνια με κιμά, μανιτάρια, πράσινη ψιλοκομμένη πιπεριά, κόκκινη σάλτσα και τυρί, τυρί, τυρίιιιιι! Να μαστιχώνει κάθε κομμάτι που κόβεις και τα μάτια σου να μην το πιστεύουν.

Lasagna GIFs - Get the best GIF on GIPHY


Ούτε εδώ σε πιάσαμε; Το κρύο θέλει σούπα; Δίκαιο. Αλλά στάσου. Όχι αυτές τις σούπες που τρως τόσα χρόνια. Δοκίμασε μεξικάνικη σούπα με φασόλια και guacamole. Πωωωωω τι συνταγάρα. Ξέρεις τώρα εσύ, κοκκινιστή με το κλασσικό κόκκινο φασόλι, κρεμμυδάκι, καλαμποκάκι, όλα αυτα τα υπέροχα μυρωδικά και στο σερβίρισμα μια κουταλιά guac σε κάθε μερίδα. ΑΧ ΠΣΥΧΟΥΛΑ ΜΟΥ, ΤΙ ΓΕΥΣΕΙΣ!

can u not. - GIF - Imgur


Μην το σκέφτεσαι και πολύ. Μπορεί για σένα να είναι comfort food εκείνη η ψαρόσουπα που έκανε ο παππούς σου με εκείνα τα ψάρια που πιάνατε μαζί στο χωριό, ή εκείνη η πατσαβουρόπιτα που έφαγες μια φορά σε μια εκδρομή, ή ακόμα και ένα σπετζοφάι που έκανε ένας συμφοιτητής σου στην Κοζάνη με ό,τι είχε μείνει στο ψυγείο και το πεσκέσι που του έφερες εσύ.

Το comfort food δεν το κάνει η συνταγή.

Το comfort food το κάνει η μυρωδιά, η παρέα και το να το μοιράζεσαι ❤️