5 + 1 γυναίκες που άλλαξαν την ιστορία του φαγητού
Γιόρτασε την Ημέρα της Γυναίκας γνωρίζοντας τις influencers μιας άλλης εποχής που έκαναν τον κόσμο μας καλύτερο και σίγουρα πιο νόστιμο!
Julia Child

Πιθανότατα η πιο διάσημη τηλεοπτική περσόνα στην ιστορία της Αμερικής και η έμπνευση για μία από τις καλύτερες φαγητοταινίες έβερ. Χάρη στη Julia Child, η γαλλική κουζίνα βγήκε από τα σύνορα και σήμερα όλοι τρώμε κρουασάν, γαλλική κρεμμυδόσουπα, quiche, ratatouille και crème brûlée.
Leah Chase

Η έμπνευση πίσω από τη πριγκίπισσα Τιάνα της Disney και γνωστή ως η "Βασίλισσα της Κρεολέζικης Κουζίνας", έμεινε στην ιστορία τόσο για το διάσημο εστιατόριο της που επισκέφθηκαν μεγάλοι ηγέτες, όσο και για τον ρόλο της ως ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών.
Amelie Simmons

Η Amelia Simmons από οικιακή βοηθός, κατάφερε και κυκλοφόρησε το 1796 το "American Cookery", το πρώτο αμερικανικό βιβλίο μαγειρικής! Επίσης, θεωρείται και η δημιουργός των cupcakes, αφού η πρώτη αναφορά του διάσημου γλυκίσματος γίνεται στο βιβλίο της Simmons.
Alice Waters

Ίδρυσε το διάσημο εστιατόριο Chez Panisse και εισήγαγε το κίνημα της farm-to-table γαστρονομίας στις ΗΠΑ, προωθώντας φρέσκα και βιολογικά προϊόντα πολύ πριν γίνει μόδα!
Eugénie Brazier

Ήταν η πρώτη γυναίκα σεφ που κέρδισε έξι αστέρια Michelin τη δεκαετία του 1930. Επηρεασμένη από τις παλαιότερες σεφ της Λυών, η Eugenie έγινε διάσημη για τα εξαιρετικά απλά πιάτα της, δίνοντας βάση όμως στην ποιότητα. Η συμβολή της στην γαλλική κουζίνα θεωρείται τεράστια, αφού έθεσε τις βάσεις για πολλά διάσημα πιάτα κι εκπαίδευσε μερικούς από τους μεγαλύτερους σεφ.
Buwei Yang Chao

Είναι η γυναίκα που έφερε τον όρο "stir-fry" στη Δύση, μέσα από το βιβλίο της How to Cook and Eat in Chinese, διαδίδοντας την κινεζική κουζίνα στους Αμερικανούς.