Τορτίγια με κιμά κοτόπουλου από τον Μάνο Σαρρή
Μπορείς να την ετοιμάσεις από την προηγούμενη μέρα για το γραφείο, μπορείς να φτιάξεις ένα βουνό από αυτές για την παρέα σου που θα έρθει για ταινία στο σπίτι, μπορείς να την έχεις καβάτζα για πρωινό και - κυρίως - μπορείς να την ετοιμάσει σε ελάχιστα λεπτά!
Η τορτίγια με κιμά κοτόπουλου και αβοκάντο είναι ένα από τα πιο light και νόστιμα snack στην ιστορία και το efood παρέα με τον Μάνο Σαρρή σου μαθαίνουν πώς να τη φτιάξεις!
Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις στο efood, να παραγγείλεις όλα τα υλικά από το efood market και να ακολουθήσεις τα βήματα. Καλές μάσες!
Υλικά
1 πακέτο τορτίγιες
300 γρ. κιμάς κοτόπουλου
300 γρ. προμαγειρεμένο μεξικάνικο ρύζι
1 κονσέρβα καλαμπόκι
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
1 μάτσο φρέσκος κόλιανδρος
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ ρίγανη αποξηραμένη
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κόκκινο κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 αβοκάντο
250 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
100 γρ. sweet chilli sauce
2 λάιμ
100 γρ. γιαούρτι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε ένα ζεστό τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σωτάρουμε τον κιμά σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σπάσει σε μικρά κομμάτια και να μαγειρευτεί τελείως.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε sweet chilli, κύμινο, ρίγανη, πάπρικα, χυμό από 1 λάιμ, αλάτι και πιπέρι. Προετοιμάζουμε και το ρύζι, ζεσταίνοντας για 5 λεπτά μαζί με λίγο νερό μέχρι να ζεσταθεί τελείως.
- Κόβουμε το αβοκάντο, το κόκκινο κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι σε φέτες. Βγάζουμε μερικά φύλλα από κόλιανδρο.
- Στραγγίζουμε το καλαμπόκι και τα φασόλια από τις κονσέρβες και κρατάμε στην άκρη.
- Απλώνουμε στις τορτίγιες λίγο γιαούρτι και στην συνέχεια βάζουμε είτε τον κιμά είτε το ρύζι, αν θέλουμε να τις κάνουμε vegetarian. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα toppings.
- Βάζουμε φέτες αβοκάντο, τυρί τριμμένο, φασόλια, καλαμπόκι, κόκκινο και φρέσκο κρεμμύδι και τον κόλιανδρο. Τυλίγουμε καλά , κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε.