Η πιο τοπ μακαρονοσαλάτα από τον Μάνο Σαρρή
Είναι πανεύκολη, είναι γρήγορη, είναι πεντανόστιμη και είναι για όλες τις ώρες! Αυτή η μακαρονοσαλάτα με κοτόπουλο και μπέικον είναι αυτή η κόμφορτ συνταγή που πάντα έψαχνες κι επιτέλους τη βρήκες!
Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις στο efood, να παραγγείλεις όλα τα υλικά από το efood market και να ακολουθήσεις τα βήματα. Καλές μάσες!
Υλικά
500 γρ. φιογκάκια
5 φέτες μπέικον
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
1/2 αγγούρι
15 τοματίνια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης
150 γρ. αρακάς
1/2 iceberg
1/4 μάτσο μαϊντανός
Αλάτι/ πιπέρι
Για το dressing
250 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. γιαούρτι
50 ml ελαιόλαδο
4 φιλέτα αντζούγιες
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1/2 σελίδα σκόρδο
1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
100 ml νερό
1 κ.γ πιπέρι
1κ.γ αλάτι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το μπέικον σε φέτες και το σωτάρουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Αποσύρουμε και στο ίδιο τηγάνι ξεκινάμε το κοτόπουλο.
- Ανοίγουμε τα δύο φιλέτα στη μέση, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και τα ψήνουμε για 5-6 λεπτά από καθε πλευρά σε μέτρια φωτιά. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για περίπου 10-12 λεπτά. Τα σουρώνουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό.
- Κόβουμε το αγγούρι και την πιπεριά σε μικρούς κύβους και ροδέλες τα τοματίνια.
- Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το iceberg. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά μαζί με όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά.
- Για το dressing: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι να κάνουμε μια λεία, κρύα σάλτσα.
- Βάζουμε μπόλικο dressing , αλάτι και πιπέρι κι ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε σε μπολ τη σαλάτα και τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο κομμένο σε φέτες.
Και αφού τώρα ξέρεις τι θα ετοιμάσεις για σήμερα, μήπως να δεις και τις υπόλοιπες συνταγές του Μάνου Σαρρή για να τεστάρεις τα μαγειρικά σου σκιλς;