Μωρέ μαζί σου, έχεις φάει τόσα burger και από αυτά τόσα σου άρεσαν, τόσα ήταν ΟΚ και τόσα δε θα ξαναφάς. Όμως τι θα έλεγες αν σου λέγαμε πως τα burger που θα φτιάχνεις στο σπίτι σου θα μπορούν να γίνουν τα καλύτερα, ΕΒΕΡ;
Πώς; Με μερικά σούπερ υλικά, που θα στο απογειώσουν. Ας ξεκινήσουμε.
- Jamon serrano ή προσούτο
Το jamon με το προσούτο μοιάζουν και θα μπορούσες να πεις πως είναι ξαδέρφια από Ισπανία και Ιταλία. Τι θα κάνουν στο burger σου; Θα του δώσουν τραγανότητα σε κάθε δαγκωνιά, που θα γίνει ένα τσακ πιο αλμυρή αλλά και με μια ιδιαίτερη καπνιστή γεύση.
2. Τυρί προβολόνε
Σίγουρα θα το έχεις πετύχει σε κάποιο burger, αλλά άσε μας να σου εξηγήσουμε. Το προβολόνε θα λιώσει, θα σου δώσει μια συγκλό γεύση σε κάθε δαγκωνιά και μαζί με το επόμενο τυρί, είναι οι καλύτερες επιλογές που μπορείς να έχεις για το burger σου.
3. Κατσικίσιο τυρί
Τώρα εδώ μιλάμε για τον βασιλιά των τυριών όταν πρόκειται για burger. Αν δεν το έχεις δοκιμάσει ήδη, τρέξε, τρέξε, ΤΡΕΞΕ. Δεν ξέρουμε αν είναι umami, αν είναι ελεβέ, ή αν είναι γαστρονομικό, αυτό που είναι δεν περιγράφεται με λέξεις, αλλά με ανυπομονησία για την επόμενη μπουκιά.
4. Μαρμελάδα από blueberries
Αν αναρωτιέσαι αν είχαμε και στο χωριό μας blueberries, είχαμε και τα λέγαμε μύρτιλα. Ξαφνιάστηκες; Λογικό. Ετοιμάσου να ξαφνιαστείς ακόμα περισσότερο με την ιδιαίτερα γλυκιά και όλο χαρακτήρα γεύση που θα σου δώσει η συγκεκριμένη μαρμελάδα στο αλμυρό σου burger.
5. Ανανάς στη σχάρα
Πριν πεις κάτι, δώσε μας 2 σειρές να σου εξηγήσουμε. Σου αρέσουν οι γλυκοπικροπικάντικες γεύσεις; Δοκίμασε ψητό ανανά, μαγιονέζα με teriyaki και ψητές πιπεριές και έλα να μας πεις πως αυτό δεν ήταν μοναδικό, φανταστικό, υπερμπεργκερίσιμο!
Αν τα έχεις δοκιμάσει όλα αυτά και ψάχνεις κάτι ακόμα πιο ιδιαίτερο, τότε κάνε λίγη υπομονή. Μπορεί και να ετοιμάζεται το 2ο μέρος. 😎