Smash burger του ονείρου από τον Μάνο Σαρρή
Edward Norton, The Killers και smash burgers. Αυτή είναι ολόκληρη η λίστα με τα πιο υποτιμημένα πράγματα στην ιστορία.
Κι εντάξει, μπορούμε να δεχτούμε ότι έκανε κάποιες κακές επιλογές ο Norton, ότι και οι Killers δεν είχαν αποφασίσει σε ποιο είδος της ροκ ανήκουν, αλλά πώς γίνεται το smash burger να το μάθαμε τόσο πρόσφατα κι ακόμα να συνεχίζουμε να συζητάμε ποιο είναι το καλύτερο street food; ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΔΗΛΑΔΗ;
Αν δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ σου smash burger, πρώτον δεν ξέρεις τι χάνεις, και δεύτερον, η μεγάλη στιγμή έφτασε. Ο Μάνος Σαρρής σου μαθαίνει πώς μπορείς να φτίαξεις το πιο νόστιμο, απλό και ζουμερό burger σε ελάχιστα λεπτά κι εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις στο efood market και στα τοπικά καταστήματα, να παραγγείλεις όλα τα υλικά, να καλέσεις κι όλη την παρέα σου για να πουλήσεις μούρη και... ΚΑΛΕΣ ΜΑΣΕΣ!
https://www.instagram.com/p/Chcx9BejJwF/
Υλικά
4 ψωμάκια brioche 10εκ. διάμετρος περίπου
400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (λάπα)
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
8 φέτες προβολόνε
8 φέτες τσένταρ
1 πακέτο bacon
1 συσκευασία μαγιονέζα
2 κ.σ. κέτσαπ
2 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους
1 βαζάκι πίκλες
Αλάτι
Πιπέρι
Tabasco
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το μπέικον και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσουν.
- Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο, βάζουμε μισό στον κιμά και μισό στη σάλτσα.
- Για την σάλτσα ανακατεύουμε ένα βαζάκι μαγιονέζα μαζί με την μουστάρδα με κόκκους, την κέτσαπ, λίγες σταγόνες tabasco και το μείγμα από το κρεμμυδι, σκόρδο και μπέικον.
- Για τον κιμά, βάζουμε το ίδιο μείγμα, αλάτι και πιπέρι και πλάθουμε σε 8 μικρά, ίδια μπαλάκια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα μπιφτέκια σε δυνατή φωτιά και τα πιέζουμε για να απλώσουν.
- Ψήνουμε για ένα λεπτό,γυρίζουμε και βάζουμε από 1 φέτα προβολόνε και τσένταρ σε καφέ μπιφτέκι. Βάζουμε καπάκι για να λιώσει το τυρί και ψήνουμε για 1 λεπτό ακόμα.
- Αλείφουμε με την σάλτσα τα ψωμάκια και από τις 2 πλευρές. Βάζουμε το ένα μπιφτέκι πάνω στο άλλο και καπακώνουμε.