Μερακλίδικες quesadillas από τον Μάνο Σάρρη
Καλό, εύκολο και τίμιο το τοστάκι, δε λέμε. Αλλά όταν μπορείς να φτιάξεις στον ίδιο χρόνο μία quesadilla με κοτοπουλάκι, αβοκάντο, κασέρι, εσύ θα συμβιβαστείς με το τοστάκι; Ε ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!
Το efood και ο Μάνος Σαρρής είναι εδώ για να σου μάθουν πώς θα φτιάξεις την πιο μερακλίδικη κι εύκολη quesadilla. Μπες στο efood market, παράγγειλε τα υλικά και βάμος!
Υλικά
Για το ντιπ γιαουρτιού
300 γρ. γιαούρτι
Χυμός από 1 λάιμ
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
(Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να φτιάξουμε ένα λείο ντιπ.)
Για την πάστα αβοκάντο:
2 ώριμα αβοκάντο
15 τοματίνια
1 κ.γ. ξερός κόλιανδρος
1 κ.γ. ταμπάσκο
Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
(Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και πατάμε την σάρκα με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά και στο τέλος τα τοματίνια κομμένα σε
τέταρτα.)
Για τις quesadillas:
1 πακέτο τορτίγιες καλαμποκιού
4 μπουτάκια κοτόπουλο
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1 τσίλι
1 λάιμ
300 γρ. κασέρι τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες, αλατοπιπερώνουμε και σωτάρουμε
σε ελαιόλαδο. - Αφαιρούμε το κοτόπουλο όταν πάρει χρώμα και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο λεπτοκομμένα. Αφήνουμε να μαραθούν και βάζουμε στο τηγάνι την πράσινη πιπεριά και το τσίλι.
- Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε τον μαιντανό,
τα μπαχαρικά και το λάιμ. - Κρατάμε το μείγμα στην άκρη και γεμίζουμε μαζί με το κασέρι τις τορτίγιες. Ψήνουμε κι από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα και να λιώσει το τυρί.