Υπάρχει κάτι πιο χριστουγεννιάτικο από τα μελομακάρονα; Όχι. Υπάρχει πιο χουχουλιάρικο γλυκό από τα cinnamon roll; Διπλό όχι. Μήπως η ένωση φτιάχνει το πιο απίθανο γλυκό; Μεγάλο ναι. Ιδού τα μελομακάρονα rolls!

Ο Μάνος Σαρρής σου μαθαίνει πώς να φτιάξεις πανεύκολα το πιο λαχταριστό γλυκό για αυτά τα Χριστούγεννα σε λίγα λεπτά! Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις στο efood, να παραγγείλεις τα υλικά από το efood market και να ακολουθήσεις τα βήματα. Κι αν μείνει κανένα ρολλάκι, εδώ είμαστε εμείς, στείλε ένα DM.

Υλικά

Για τη ζύμη
580 γρ. αλεύρι γοχ
110 γρ. ζάχαρη
5 γρ. αλάτι
7 γρ. ξερή μαγιά
235 γρ. χλιαρό νερό
85 γρ. βούτυρο
2 αυγά
1 κρόκος αυγού

Για την γέμιση
240 γρ. καστανή ζάχαρη
10 γρ. κανέλα σκόνη
5 γρ. γαρύφαλλο τριμμένο
90 γρ. βούτυρο

Για το γλάσο
130 γρ. τυρί κρέμα
60 ml φρέσκο γάλα
90 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πορτοκάλι σε ξύσμα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

  1. Ανακατεύουμε την μαγιά με το νερό και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
  2. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα στερεά και προσθέτουμε το νερό και τη μαγιά.
  3. Ζυμωνουμε για 5 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τα 2 αυγά μαζί με τον κρόκο.
  4. Ζυμωνουμε για αλλά 5 λεπτά.
  5. Αφαιρούμε το ζυμάρι και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ένα σκεύος με λίγο αλεύρι για περίπου μία με μιάμιση ώρα.

Για τη γέμιση

  1. Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα τα μπαχαρικά και την ζάχαρη.
  2. Ανοίγουμε το ζυμάρι σε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο σχήμα.
  3. Απλώνουμε μέσα το μείγμα της ζάχαρης με το βούτυρο και τα μπαχαρικά.
  4. Τυλίγουμε το ζυμάρι από άκρη σε άκρη και κόβουμε σε ρολά πάχους 5-7 εκατοστών.
  5. Βάζουμε σε ένα πυρέξ λίγο βούτυρο και τοποθετούμε όρθια τα ρολά.
  6. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 35 λεπτά.

Για το γλάσο

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα σύρμα .
  2. Όταν ψηθούν τα ρολά γαρνίρουμε από πάνω με το γλάσο.
  3. Τέλος προσθέτουμε λίγα ψιλοκομμένα καρύδια και μερικά μελομακάρονα κομμένα σε κομματάκια.

Και αφού τώρα ξέρεις τι θα ετοιμάσεις για σήμερα, μήπως να δεις και τις υπόλοιπες συνταγές του Μάνου Σαρρή για να τεστάρεις τα μαγειρικά σου σκιλς;