Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο βασιλιάς του μπραντς, ο άρχοντας του comfort food, το τοστ των θεών.

Το croque madame έκανε την πρώτη εμφάνιση του τη δεκαετία το 1960, έσβησε το croque monsieur από τον χάρτη, ήρθε στα μέρη μας πολύ αργότερα κι από τότε εκθρόνισε οποιοδήποτε άλλο πρωινό από τη λίστα μας. Και σήμερα, ο Μάνος Σαρρής σου μαθαίνει πώς να φτιάξεις το απόλυτο croque madame σε ελάχιστο χρόνο! Βρες όλα τα υλικά στο efood market, ακολούθησε τα βήματα που θα βρεις παρακάτω και ΚΑΛΕΣ ΜΑΣΕΣ!

Υλικά

4 ψωμάκια brioche
150 γρ. ζαμπόν fuantre
150 γρ. τυρί έμενταλ
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
1 λίτρο γάλα
4 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Κάνουμε μια μπεσαμέλ με το βούτυρο και το αλεύρι. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και δένουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι μοσχοκάρυδο και 1 αυγό και κρατάμε στην άκρη.
  • Φρυγανίζουμε ελαφρώς τα ψωμάκια με λίγο βούτυρο. Αλοίφουμε με μπεσαμέλ και βάζουμε από 1 φέτα τυρί και ζαμπόν στη βάση. Βάζουμε το άλλο ψωμάκι από πάνω και περιχύνουμε με την μπεσαμέλ να πάει παντού.
  • Ψήνουμε στο φούρνο στους 230 βαθμούς στο γκριλ μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η μπεσαμέλ.
  • Όταν είναι έτοιμα τα ψωμάκια τηγανίζουμε δύο αυγά μάτια και τοποθετούμε από πάνω. Τελειώνουμε με αλάτι και πιπέρι πάνω από τα αυγά και σερβίρουμε με side πράσινη σαλάτα.