Έχει βγάλει Rocky Balboa, Grace Kelly κι Kobe Bryant. Και παρ' όλ' αυτά, το σπουδαιότερο δώρο της Philadelphia στην ανθρωπότητα δεν είναι κανείς από τους παραπάνω, αλλά ένα σάντουιτς. Διόρθωση: το καλύτερο σάντουιτς στην ιστορία. Διόρθωση στη διόρθωση: ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΑΓΗΤΟ ΕΒΕΡ, a.k.a το cheese steak σάντουιτς.

Υπερβολή; Πώς θα χαρακτήριζες λοιπόν εσύ ένα σάντουιτς με τραγανό ψωμάκι, μοσχαρίσια μπριζόλια, πιπεριές κι άφθνο τσένταρ; Είδες που έρχεσαι στα λόγια μας;

Επειδή όμως η Philadelphia πέφτει και κομματάκι μακριά για να πεις ότι πετάγεσαι, ο Μάνος Σαρρής σου μαθαίνει πώς να φτιάξεις super εύκολα και super γρήγορα αυτό το μικρό έπος.

Δες τη συνταγή, παράγγειλε τα υλικά που χρειάζεσαι από το efood, βάλε και λίγο ραπ να παίζει στο βάθος για να μπεις στο μουντ και θα μας θυmηθείς. Καλές μάσες!

Υλικά

1 μπαγκέτα
2 μπριζόλες από κόντρα φιλέτο περίπου 200 γραμμάρια η κάθε μία
1  βαζάκι πιπεριές Φλωρίνης
1 βαζάκι αγγουράκι τουρσί
250 ml κρέμα γάλακτος
300 γρ. τσένταρ τριμμένο
1 σαλάτα λόλα πράσινη
50 γρ. βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Μαρινάρουμε τις μπριζόλες με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στο σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά για περίπου 3 λεπτά από την κάθε πλευρά για μία medium rare μπριζόλα (δεν είμαστε στο χωριό τώρα, το cheese steak έτσι τρώγεται!). Πριν βγάλουμε από το σχαροτήγανο προσθέτουμε το βούτυρο και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό.
  • Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί και στο ίδιο τηγάνι δίνουμε λίγο χρώμα στην μπαγκέτα και από τις δύο πλευρές.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε ελαφρά χωρίς να πάρει βράση.  Όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε το τσένταρ σταδιακά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να πάρουμε μία παχύρευστη σάλτσα τυριού (sweet dreams are made of cheese).
  • Πάνω στο ψωμάκι τοποθετούμε φέτες από αγγουράκι τουρσί, πιπεριά Φλωρίνης σε λωρίδες και την πράσινη λόλα.
  • Βάζουμε το κρέας κομμένο σε φέτες από πάνω και περιχύνουμε με τσένταρ σως (Ηλία ρίχ' το!).
  • Κόβουμε στη μέση το σάντουιτς και σερβίρουμε!