Τα pancakes δεν είναι φαγητό, είναι συναίσθημα. Είναι τέλεια και στη γλυκιά και στην αλμυρή εκδοχή τους, μπορείς να τα φας οποιαδήποτε ώρα της ημέρας,σε χορταίνουν και είναι με διαφορά το πιο ινσταγκράμαμπλ πιάτο. Θα ήταν αρκετά λογικό λοιπόν να πούμε ότι δεν μπορούν να γίνουν καλύτερα, σωστά;

Έτσι νομίζαμε όλοι, μέχρι που ο πάνσοφος λαός της Ιαπωνίας είπε για μία ακόμα φορά να μας δώσει ένα γαστρονομικό θαύμα: pancakes, απλά πιο αφράτα και πιο απαλά ακόμα κι από το σύννεφο του Goku.

Ξέρουμε ότι τα έχει πάρει το μάτι σου και ξέρουμε πως πιστεύεις ότι θέλουν τέχνη για να τα φτιάξεις, αλλά ο Μάνος Σαρρής σου έχει την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για τα απόλυτα japanese pancakes. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να παραγγείλεις τα υλικά από το efood market και να ακολουθήσεις τα βήματα της συνταγής. Καλές μάσες!

https://www.instagram.com/reel/Cg1PB_zjLV-/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Υλικά

4 αυγά
40 ml γάλα
60 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
100 ml σιρόπι σφενδάμου
50 γρ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα τους κρόκους με το γάλα, το αλεύρι, το εκχύλισμα βανίλιας και τη μισή ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Με ένα μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με την άλλη μισή ζάχαρη μέχρι να πάρουμε μία σφιχτή μαρέγκα.
  • Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά το μισό μέρος της μαρέγκας στο μείγμα του αλευριού και του κρόκου κι όταν ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Βάζουμε περίπου 2 κουταλιές από το μείγμα για κάθε pancake. Ρίχνουμε μερικές σταγόνες νερό και γυρνάμε τα πάνκεϊκ και βάζουμε καπάκι και τα αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 3 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο, σιρόπι σφενδάμου κι άχνη ζάχαρη.