+ 1 ακόμη που θα το αγαπήσεις το 2021

Λίγες ώρες απομένουν πριν το τέλος αυτής της ομολογουμένως παράξενης και πρωτόγνωρης χρονιάς. Με τα πάνω του και τα κάτω του το 2020 μας έσπρωξε σε μια διαφορετική, νέα πραγματικότητα και κληθήκαμε πολλές φορές - εσύ, αυτοί, εμείς - να απαντήσουμε σε ερωτήματα που δεν είχαμε αναρωτηθεί ποτέ μέχρι τότε, να βρούμε λύσεις σε προβλήματα που δε γνωρίζαμε  καν ότι υπάρχουν, να κάνουμε zoom out, να παρατηρήσουμε ακόμα περισσότερο τι συμβαίνει γύρω μας και να δούμε, ο καθένας μας ξεχωριστά, πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον διπλανό μας, την κοινωνία.

Στο efood βασιζόμενοι για μια ακόμα φορά στις αξίες μας σαν εταιρεία, κάνοντας τον απολογισμό μας συνειδητοποιήσαμε πως μέσα σε αυτό το έτος φέραμε αρκετά νέα features που εξυπηρέτησαν τον κόσμο σε μια απαιτητική περίοδο, δουλέψαμε κοιτώντας ακόμα πιο ψηλά και μοιράσαμε αγάπη υποστηρίζοντας τους συνανθρώπους μας.

Να λοιπόν 20 λόγοι για τους οποίους αγάπησες το efood το 2020 - και 1 ακόμα που θα σε κάνει να το αγαπήσεις ακόμα περισσότερο το 2021.

Βασική αξία μας είναι να προσφέρουμε λύσεις σε σκέψεις, προβληματισμούς και προκλήσεις που προκύπτουν. Δεδομένου του COVID-19 και της συνθήκης #menoumespiti αυτό που γρήγορα έγινε αντιληπτό ήταν πως έπρεπε να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση σε τρεις σκοπούς ταυτόχρονα: στην ποικιλία, την ασφάλεια, την ευκολία. Κι έτσι κάναμε!

Τον Μάρτιο η συνέργια της αλυσίδας supermarket ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ (1) με το efood είναι γεγονός, ενώ παράλληλα ακόμα περισσότερα καταστήματα όπως κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, μανάβικα, αρτοποιεία αλλά και ζαχαροπλαστεία και κάβες προστίθενται καθημερινά στο φίλτρο Agora (2).

Εξίσου γρήγορα προσθέσαμε στη διαδικασία παραγγελίας την ανέπαφη παραδοση (3), το tip στους διανομείς με ηλεκτρονική πληρωμή (4), ενώ λίγο αργότερα ενεργοποιήσαμε και τη δυνατότητα παρακολούθησης παραγγελίας (05) όταν αυτή είναι delivered από το efood.

Μια ακόμα ανησυχία της εποχής ήταν το πώς θα μπορέσουμε να φέρουμε ακόμα περισσότερες επιλογές, αλλά και στιγμές, στο σπίτι, την περίοδο των γιορτών και όχι μόνο, όταν ο κόσμος δε μπορεί να βγει έξω. Κι έτσι συνεργαστήκαμε με ένα από τα πιο αγαπημένα festival φαγητού στην Αθήνα - το Burger Fest (6)- το οποίο κάθε εβδομάδα από τις 28 Δεκεμβρίου (και για 12 εβδομάδες) θα προσφέρει στο κοινό του επιλογές από τους αγαπημένους του chef αλλά και από γνωστά burgerάδικα. Φυσικά το fine dining που πολλοί αποζητούσαμε τις γιορτινές ημέρες ήταν και θα παραμείνει ακόμα μια γαστρονομική επιλογή που μπορεί κανείς να ανακαλύψει στο efood μέσα από το φίλτρο “cool food(7).

Μια ακόμα αξία, βγαλμένη από την αυθεντική κουλτούρα και τους ανθρώπους του efood - τους efooders, είναι η αγάπη για εξέλιξη, η ανάγκη να στοχεύουμε ακόμα πιο ψηλά.

Σήμερα το efood συνεργάζεται με περισσότερα από 12.000 καταστήματα και εστιατόρια (8), και ένα σημαντικό μέρος αυτών προστέθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης αλλά και της δεύτερης καραντίνας, όταν η εστίαση χρειάστηκε στήριξη καθώς έκλεισαν οι σάλες των εστιατορίων και των καφέ.

Βέβαια πολλά από αυτά τα καταστήματα και τα εστιατόρια δεν έκαναν delivery κι εκεί βοήθησε και το delivered by efood - η υπηρεσία διανομής του efood σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Λάρισα και Ηράκλειο Κρήτης, που είναι ενεργή από τον Νοέμβριο του 2018. Μόνο μέσα στους τελευταίους 6 μήνες, μετά από πολλή δουλειά και προσπάθεια και σε μια περίοδο δύσκολη για όλους μας, έχουν προστεθεί στην υπηρεσία 900 διανομείς ενώ συνολικά ο στόλος απαρτίζεται από 1.300 διανομείς (9). Μέσα στο 2021 στόχος είναι να προσληφθούν τουλάχιστον άλλοι 1.500.

Πλέον μέσω του delivered by efood (10) μπορεί κανείς να βρει τα πιο cool και premium καταστήματα με φαγητό και όχι μόνο. Brunch, σοβαρά cocktails, ψαγμένες κάβες, top ζαχαροπλαστεία, ιταλικό απευθείας από το Τραστέβερε της Ρώμης και ο καφές που αγαπάς είναι εκεί και σε περιμένουν να τα παραγγείλεις.

Μπες στο efood, χάζεψε τη λίστα με τα καταστήματα που σε εξυπηρετούν, δες τις πολύχρωμες και yummy φωτογραφίες (11) που από τον Νοέμβρη είναι πλέον διαθέσιμες σε όλα τα καταστήματα, με δική σου ευθύνη, και προσπάθησε να καταλήξεις μόνο σε ένα. Σε προκαλούμε!

Αχ και δεν σταματήσαμε μόνο εκεί, για να ξέρεις, αφού ένας υψηλός μας στόχος είναι και οι προσφορές για εσένα. Έτσι το αγαπημένο σου 1+1 (12) επέστρεψε φέτος, όχι μία, αλλά δύο φορές, μια τον Φεβρουάριο και μια τον Οκτώβρη ενώ για εκείνους που ζητούν καθημερινά αυτό που λέμε value for money έχουμε δημιουργήσει καθημερινές “θεματικές” προσφορές (13): Δευτέρα με 1+1, Τρίτη με 50% έκπτωση, Τετάρτη μπορείς να φας με 5€ combos, ενώ οι Πέμπτες είναι αφιερωμένες στην υγιεινή διατροφή. Έχουμε πρόγραμμα!

Και τον Σεπτέμβρη είχαμε και Level Up with Mastercard (14), το πρόγραμμα επιβράβευσης για τους κατόχους καρτών Mastercard, το οποίο εμείς προτιμούσαμε να το λέμε παιχνίδι. Όσο παρήγγελνες από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τα τέλη του Νοέμβρη μάζευες πόντους, ανέβαινες επίπεδο κέρδιζες αυτόματα κουπόνια efood ενώ έμπαινες σε κληρώσεις για δωρεάν φαγητό για ένα χρόνο, είδη τεχνολογίας και πολλά ακόμα δώρα.

Για όλα αυτά λοιπόν που πλέον κάναμε, κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, τον Μάιο αυτής της χρονιάς σου συστήσαμε και το νέο μας λογότυπο (15), το οποίο ήρθε μαζί με χρωματιστά κονφετί - γιατί αυτοί ειμαστε: η γιορτή του delivery με διαφορετικές επιλογές, 90 πόλεις, πολλές κατηγορίες, με τους δικούς μας κόκκινους super ήρωες να διασχίζουν τους δρόμους για να έχεις εσύ ό,τι θέλεις, όποτε το θέλεις.

Τελευταία αξία του efood είναι η αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε: το φαγητό τους χρήστες μας, τα καταστήματα. Προσφέρουμε σε όποιον το έχει ανάγκη. Νοιαζόμαστε για τους πελάτες, τους συνεργάτες και προσπαθούμε να δίνουμε ό,τι μπορούμε πίσω στην κοινωνία.

Με τον COVID-19 να αλλάζει την καθημερινότητά μας, οι efooders έμειναν σπίτι, δούλεψαν και συνεχίζουν να δουλεύουν από εκεί στο μεγαλύτερό τους ποσοστό. Το Work From Home (16) ήταν μια νέα πραγματικότητα με την οποία ήρθαμε όλοι αντιμέτωποι. Όμως για εμάς λειτούργησε. Νιώσαμε ασφαλείς. Νιώσαμε παραγωγικοί. Ήμασταν εκεί. Το efood είναι οι άνθρωποί του και αυτός είναι και βασικότερος λόγος που βρεθηκε και στη λίστα των Best Workplaces για το 2019 και πιο συγκεκριμένα στις 5 καλύτερες εταιρίες του Great Place to Work στην Ελλάδα (17).

Και έχουμε κι άλλα - είναι δυνατόν να ξεχάσουμε τη συνεργασία μας με τον street artist Soteur (18), με τον οποίο το καλοκαίρι δημιουργήσαμε τέσσερις τοιχογραφίες βάφοντας τα ρολά συνεργαζόμενων καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας; Αναμφίβολα, τα έντονα χρώματα και τα ιδιαίτερα σχέδια θα σας τραβήξουν την προσοχή - γι' αυτό, αν βρεθείτε στο κέντρο της πόλης και συναντήσετε ένα από αυτά, είναι μία ιδανική στιγμή για να βγάλετε φωτογραφία μπροστά από το αγαπημένο σας mural!

Με την έλευση του κορονοϊού ξέραμε ότι πρέπει να στηρίξουμε το σύστημα υγείας και τους ήρωές του. Στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΚΕ του efood, Love Delivered, προσφέραμε €250.000 (19) σε δημόσια νοσοκομεία αναφοράς σε όλη την Ελλάδα για την αγορά νοσοκομειακού εξοπλισμού. Μάλιστα, από τον Μάρτιο μέχρι και τον Ιούνιο, από τις δικές σας παραγγελίες μαζεύτηκαν επιπλέον €80.000 για τον ίδιο σκοπό! Ακόμα, ενισχύσαμε  με 21.000 γεύματα στους μαχητές πρώτης γραμμής.

Τέλος, φέτος στις γιορτές θα διπλασιάσουμε κάθε δωρεά (20) που κάνουν οι χρήστες μας από τις 15 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου. Όλοι μαζί, σε συνεργασία με την Ένωση “Μαζί για το Παιδί”, θα στηρίξουμε τις ανάγκες σίτισης άπορων οικογενειών σε όλη την Ελλάδα για 6 μήνες.

Α! Και κάτι τελευταίο - δώσαμε μια υπόσχεση να σου πούμε τι έρχεται το 2021 και θα την κρατήσουμε, χωρίς όμως να χαλάσουμε και την έκπληξη. Αυτό που μπορούμε σίγουρα να μοιραστούμε μαζί σου είναι το όνομα “efood market” και την φράση “ό,τι θέλεις, ό,τι χρειάζεσαι σε 20 λεπτά στο σπίτι σου”. Τι λες; Το κατάλαβες; *wink wink*

Αυτά για τώρα από εμάς και αυτόν τον πολύ χορταστικό απολογισμό για το 2020.

Με το δεξί το ‘21 και καλό φαγητό - happy efood year!