Οι λάτρεις του καφέ είναι συχνά πρόθυμοι να ταξιδέψουν τον κόσμο για μία κούπα από τον αγαπημένο τους καφέ – θα τολμούσαν όμως να μπουν στο σκοτεινό κόσμο του Deep Web για μία σακούλα κόκκων καφέ;

Όσοι θέλουν να αγοράσουν τον Chernyi Black -ένα μοναδικό μείγμα κόκκων καφέ από τη Ρωσία- μπορούν να τον βρουν μόνο στα σκοτεινά διαδικτυακά σοκάκια του Deep Web, ένα κομμάτι του διαδικτύου συννυφασμένο με την αγορά ναρκωτικών και παράνομων όπλων. Χρησιμοποιώντας το ανώνυμο δίκτυο Tor, ένα λογισμικό που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε ιστοσελίδες που δεν είναι διαθέσιμες στα κανονικά προγράμματα περιήγησης, οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν τον καφέ πληρώνοντας με Bitcoin ή με Qiwi. Μόλις πληρώσουν, λαμβάνουν τις συντεταγμένες του καφέ (ένα συνοικιακό cafe). Μια σακούλα Chernyi Black των 250γρ. κοστίζει περίπου 10 ευρώ.

Στη Ρωσία, θεωρείται από πολλούς πως ο καφές κάνει κακό στην υγεία  και πως δεν θα πρέπει να καταναλώνεται καθημερινά. Ως εκ τούτου, ο συνεταιρισμός Chernyi είχε την ιδέα να πουλήσει τον καφέ του στο Deep Web – σαν να είναι πράγματι κάτι επικίνδυνο. Ο συνεταιρισμός ισχυρίζεται επίσης πως θέλει να αλλάξει τις αντιλήψεις του κόσμου σχετικά με το πώς χρησιμοποιείται το Deep Web. “Θέλουμε να δείξουμε πως το Deep Web μπορεί να εξυπηρετήσει όλο τον κόσμο και όχι μόνο αυτούς που μερικοί μπορεί να ονομάζουμε«ανεπιθύμητους»”.

Εσύ μπορείς να το βρεις πιο εύκολα εδώ!