Το original mac n' cheese από τον Μάνο Σαρρή
Αν μέχρι τώρα πίστευες ότι τα μακαρόνια με κιμά είναι ο βασιλιάς των ζυμαρικών, έφτασε η στιγμή να αναθεωρήσεις!
Οκ, βαρύ αυτό που γράψαμε, αλλά είναι η αλήθεια. Ωραίος και ο κιμάς με το κεφαλοτύρι του, αλλά εδώ μιλάμε για μπεσαμέλ, μιλάμε για τσένταρ, μιλάμε για παρμεζάνα, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΠΕΪΚΟΝ ΜΑ ΤΟΝ ΤΟΥΤΑΤΙΣ! Το mac n' cheese ήταν, είναι και θα είναι ο βασιλιάς του comfort food κι έφτασε η στιγμή να το αποδείξουμε!
Αν θες λοιπόν να μάθεις να φτιάχνεις το ορίτζιναλ mac n' cheese, στο όγδοο επεισόδιο των συνταγών "15 και κάτι", ο Μάνος Σαρρής σου έχει την απόλυτη συνταγάρα. Μπες στο efood market, παράγγειλε τα υλικά κι καλές μάσες!
Υλικά
500 γρ. maccaroni (κοράλι)
200 γρ. bacon
200 γρ. cheddar τριμμένο
200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
300 γρ. κρέμα γάλακτος
500 ml γάλα
1,5 κ.σ. αλεύρι
50 γρ. βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Πιπέρι cayenne
Εκτέλεση
- Προβράζουμε το maccaroni για περίπου 7 λεπτά. Παγώνουμε και κρατάμε στην άκρη.
- Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το ψιλοκομμένο bacon μέχρι να πάρει χρώμα. Βάζουμε για ένα λεπτό την σκελίδα από το σκόρδο για να αρωματίσει και αφαιρούμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρά.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μακαρόνι και ανακατεύουμε για 3 λεπτά.
- Τέλος βάζουμε τα δύο είδη τυριών και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό ακόμα, μέχρι να λιώσουν.
- Καρυκεύουμε με λίγο αλάτι και μπόλικο μαύρο πιπέρι και πιπέρι cayenne, και σερβίρουμε.