Γιατί είχαμε και στο χωριό μας μπραντς!

Ακούς benedict, τι σκέφτεσαι; Cumberbatch ε; Απόλυτα λογικό. Μέχρι σήμερα! Γιατί μετά από αυτή την συνταγή του Μάνου Σαρρή, θα αράζεις με την παρέα σου, θα πετάει κάποιος τη λέξη "benedict" κι ΑΜΕΣΩΣ θα απαντάς "Τι benedict; Αυγά benedict με σάλτσα hollandaise; Μπορώ να σας φτιάξω σε 15 και κάτι"! Πίστεψε μας, ακόμα και για τον Cumberbatch να μιλάνε, κανείς δε θα φέρει αντίρρηση.

Αν θες λοιπόν να μάθεις να φτιάχνεις το πιο ψαρωτικό μπραντς, στο έβδομο επεισόδιο των συνταγών "15 και κάτι", ο Μάνος Σαρρής σου έχει την απόλυτη συνταγάρα. Μπες στο efood market, παράγγειλε τα υλικά κι παίξε μπαλίτσα!

Υλικά

2 ψωμάκια brioche
300 γρ. σπανάκι
1 φρέσκο κρεμμύδι
10 ντοματίνια
6 αυγά
Χυμός από μισό λεμόνι
20 ml ξύδι
500 γρ. λιωμένο βούτυρο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Πιπέρι cayenne

Εκτέλεση

  • Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από δύο αυγά. Τους βάζουμε σε ένα μπολ
    μαζί με το ξύδι και το χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε πάνω από
    ζεστό μπεν μαρί μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρά. Προσθέτουμε εκτός
    φωτιάς το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να
    δέσει το μείγμα. Αλατίζουμε και κρατάμε στην άκρη.
  • Σε μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει προσθέτουμε μερικές
    σταγόνες ξύδι. Κάνουμε μία δίνη με την βοήθεια του σύρματος και
    προσθέτουμε μέσα τα αυγά για να ποσαριστούν, ένα ένα. Περιμένουμε
    μέχρι να σφίξει εντελώς το ασπράδι (περίπου 3 λεπτά,) και αφαιρούμε.
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι με λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
    Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και τα ντοματίνια, αλάτι και πιπέρι
    και τοποθετούμε πάνω από τα ψωμάκια brioche.
  • Βάζουμε το αυγό σε κάθε ψωμάκι και σερβίρουμε με την σάλτσα
    hollandaise και λίγο πιπέρι cayenne.