Παιδιά, μεταξύ μας ας είμαστε αντικειμενικοί. Καλό και το Λονδίνο, καλό και το Ρέκιαβικ, αλλά τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα έχουν άλλη χάρη. Έχεις μελομακάρονα, έχεις κάλαντα, έχεις το χαρτζιλίκι της γιαγιάς (κι ας είσαι 42 χρονών με 3 παιδιά) και ΠΡΟΦΑΝΩΣ έχεις τα εορταστικά επεισόδια των σειρών με 4 τραγουδιστές και 20μελές μπαλέτο. Δε νιώθεις όμως ότι κάτι λείπει για να αγγίξουμε την τελειότητα;

Ακριβώς! Ένα γιορτινό ποτάκι ρε παιδιά! Αφού λοιπόν δεν έχουμε ένα παραδοσιακό ελληνικό ποτάκι γι' αυτές τις μέρες, ο Μάνος Σαρρής είναι εδώ για να σου μάθει πώς να φτιάξεις το αγαπημένο κι ΑΧΑΣΤΟ eggnog. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις στο efood market, να παραγγείλεις τα υλικά και να ακολουθήσεις τα βήματα της συνταγής. Cheers!

Υλικά (για 12 άτομα)

700 γρ. γάλα πλήρες
6 κρόκοι
200 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
3 γρ. κανέλα τριμμένη
1 γρ. γαρυφάλλο τριμμένο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 μοσχοκάρυδο τριμμένο
350 ml κρέμα γάλακτος
70 ml κονιάκ

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα, μαζί με τα μπαχαρικά, την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Παράλληλα χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη με ένα
    σύρμα μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και να αφρατέψει το μείγμα.
  • Ρίχνουμε αργά το ζεστό γάλα μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας και ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα , σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα και να γίνει μια ελαφριά κρέμα.
  • Όταν σφίξει προσθέτουμε κρύα την κρέμα γάλακτος και τελευταίο το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά, ιδανικά με ένα μπλέντερ χειρός.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε με πάγο.