Πανεύκολα soft cookies από τον Μάνο Σαρρή
Υπάρχει μόνο ένας σωστός τρόπος για να απολαύσεις τη νέα super συνταγή του Μάνου Σαρρή: Βάζεις Θάντερκατς ή Σκούμπι Ντου ή Στρουμφάκια ή κάποιο 90's παιδικό τέλος πάντων, βάζεις κι ένα ποτήρι παγωμένο γάλα και παίρνεις αγκαλιά τα πιο ζεστά, τα πιο νόστιμα, τα πιο εύκολα soft cookies της ιστορίας.

Πριν τα κάνεις όλ' αυτά, απλά μπες στο efood market, παράγγειλε τα υλικά που θα βρεις παρακάτω και φτιάξε super γρήγορα την πιο comfort συνταγή που σου έχουμε μάθει. Τι περιμένεις;
Υλικά
300 γρ. αλεύρι φαρινάπ
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
170 γρ. βούτυρο λιωμένο
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
200 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
1 βανιλίνη
1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα δύο είδη ζάχαρης μαζί με το λιωμένο βούτυρο δυνατά, μέχρι να
ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει το μείγμα. - Ρίχνουμε τα δύο αυγά και ανακατεύουμε ξανά.
- Με μία μαρίζ κι απαλές κινήσεις, ενσωματώνουμε το φαρινάπ και το απλό αλεύρι.
- Βάζουμε την βανιλίνη και μία πρέζα αλάτι.
- Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τα φουντούκια και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μέιγμα.
- Πλάθουμε 12 ίδια μπισκότα και τα απλώνουμε σε δύο ταψιά για να μην κολλήσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 8-11 λεπτά.