Είδες όλη τη σεζόν του Witcher σε ένα βράδυ, ξέρεις πλέον κάθε ατάκα του How I Met Your Mother κι απέχεις μόνο μία Harley από το να γίνεις το νέο prospect των Sons of Anarchy. Καταλαβαίνεις κι εσύ ότι έχει έρθει η ώρα για μία νέα σειρά, έτσι;

Ποια να ξεκινήσεις όμως; Υπάρχουν αμέτρητες σειρές που μπορείς να δεις και κάθε φίλος σου έχει και μία διαφορετική πρόταση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα σου αρέσει. Ο πιο σίγουρος τρόπος για να ξέρεις από πριν ότι δεν θα απογοητευτείς είναι να βρεις εκείνη τη σειρά που θα μιλάει για κάτι που σε ενδιαφέρει πραγματικά. Και το ξέρουμε πολύ καλά (αλλά θα μείνει μεταξύ μας), ότι δεν υπάρχει κάτι που σε αγγίζει όσο το καλό φαγητό.

Μην ξεκινάς το ψάξιμο! Το κάναμε ήδη εμείς για εσένα και βρήκαμε τα 5 καλύτερα shows για φαγητό του Netflix, που θα σε αναγκάσουν να πατήσεις pause στα μισά για να παραγγείλεις. Ξεκινάμε!

SALT FAT ACID HEAT

Μία επική σειρά με πρωταγωνίστρια τη σεφ και food writer Samin Nosrat, η οποία ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο προσπαθώντας να ανακαλύψει τα 4 στοιχεία που κάνουν το φαγητό μοναδικό: γη, νερό, φωτιά κι αέρα. Ωπ, άκυρο, αυτό είναι από το Avatar. Τα στοιχεία που ψάχνει στην πραγματικότητα η Samin είναι το αλάτι, το λίπος, το ξινό στοιχείο και η θερμότητα. Χμ, ποιος να το περίμενε;

Somebody feed Phil

Ο μικρός θεούλης της κωμωδίας και δημιουργός του all time classic Everybody Loves Raymond ταξιδεύει κυριολεκτικά ΠΑΝΤΟΥ και προσπαθεί να το ζήσει σαν local, βρίσκοντας τα καλύτερα ντόπια φαγητά. Καλό, αλλά η Madame Ginger το έφερε πρώτη!

Street food

"Τι νομίζατε δηλαδή; Ότι αγαπάμε το street food επειδή πεινάμε συνέχεια! Όχι βέβαια! Απλά το street food είναι κομμάτι της ιστορίας ενός τόπου κι όσο περισσότερα ξέρεις γι' αυτό τόσο πιο βαθιά μπαίνεις σε μία κουλτούρα!". Αυτό είναι το θέμα μίας από τις καλύτερες σειρές του Netflix, αλλά και το βασικό σου επιχείρημα κάθε φορά που παραγγέλνεις noodles.

Barbecue

Εντάξει, εδώ μπορεί να κλέψαμε λίγο, αφού δε μιλάμε για σειρά, αλλά για ντοκιμαντέρ που εξερευνά τον θεσμό του μπάρμπεκιου ανά την υφήλιο. Οριακά μπορείς να μυρίσεις την τσίκνα όσο το βλέπεις. Τι καλύτερο μπορείς να ζητήσεις;

Jiro Dreams of Sushi

Βάλαμε ξανά ντοκιμαντέρ; Ναι! Κλέβουμε για δεύτερη φορά; Ξεκάθαρα όχι, αφού έχουμε κάθε λόγο να περιμένουμε και σίκουελ αυτού του έπους για το σούσι. Σε αυτό το ντοκιμαντέρ διάρκειας 90 λεπτών, μαθαίνουμε τα πάντα για τον 93χρονο Jiro Ono, έναν Ιάπωνα μάστερ του σούσι που διαχειρίζεται ένα κατάστημα 10 θέσεων (αλλά με μέσο λογαριασμό 300€ το άτομα) κι ακόμα δεν εμπιστεύεται τον γιο του για να τον διαχθεί. Δηλαδή αν δεν τον έπεισε εδώ και τόσες δεκαετίες, θα τον πείσει ξαφνικά σε έναν χρόνο; Σιγουράκι ότι θα δούμε και την συνέχεια!