Μαθήματα μαγειρικής με τον Άκη Πετρετζίκη: Η σωστή ομελέτα
Καλώς ήλθες στα μαθήματα μαγειρικής με τον Άκη Πετρετζίκη και το efood! Δεν έχει σημασία αν δεν ξέρεις από πού ανάβει η κουζίνα σου ή αν έχεις κερδίσει ήδη κάποιο αστέρι Μισελέν. Εδώ είμαστε για να μάθουμε σε ελάχιστο χρόνο τις πιο απλές, χρήσιμες και νόστιμες συνταγές που νταξ βρε παιδί, καλό είναι να τις μάθεις γιατί πόσο καιρό θα τρέφεσαι με τοστάκια;
Οπότε κάτσε αναπαυτικά, μην βγάλεις χαρτί και μολύβι (έχουμε κρατήσει ήδη σημειώσεις για εσένα) και δώσε βάση γιατί σε λιγότερο από 1 λεπτό θα μάθεις να φτιάχνεις την σωστή, την τρου, την πραγματική ομελέτα!
Υλικά
4 αυγά, μεσαία
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα
πιρούνι. - Πασπαλίζουμε το τηγάνι με το ελαιόλαδο, μεταφέρουμε το μείγμα και ψήνουμε 1-2 λεπτά.
- Παίρνουμε με ένα κουτάλι την άκρη της ομελέτας , την πάμε προς τα μέσα και το
κενό το καλύπτουμε με το αυγό που δεν έχει ακόμα ψηθεί για 1-2 λεπτά. - Ρίχνουμε τη γραβιέρα, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρολάρουμε την
ομελέτα σε ένα πιάτο με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
Συγχαρήτηρια! Μόλις ολοκλήρωσες το δεύτερο μάθημα μαγειρικής. Πάμε τώρα και στο τεστ. Μπες στο efood για να παραγγείλεις τα υλικά, ανέβασε σε Instagram story τα αποτελέσματα και κάνε tag το @efoodgr.