Καλώς ήλθες στα μαθήματα μαγειρικής με τον Άκη Πετρετζίκη και το efood! Δεν έχει σημασία αν δεν ξέρεις από πού ανάβει η κουζίνα σου ή αν έχεις κερδίσει ήδη κάποιο αστέρι Μισελέν. Εδώ είμαστε για να μάθουμε σε ελάχιστο χρόνο τις πιο απλές, χρήσιμες και νόστιμες συνταγές που νταξ βρε παιδί, καλό είναι να τις μάθεις γιατί πόσο καιρό θα τρέφεσαι με τοστάκια;

Οπότε κάτσε αναπαυτικά, μην βγάλεις χαρτί και μολύβι (έχουμε κρατήσει ήδη σημειώσεις για εσένα) και δώσε βάση γιατί σε λιγότερο από 1 λεπτό θα μάθεις να φτιάχνεις την πιο εύκολη και νόστιμη καρμπονάρα!

Υλικά

400 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι
αλάτι
5 φέτες μπέικον
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
150 γρ. μανιτάρια champignon
200 γρ. κρέμα γάλακτος
πιπέρι

Για το σερβίρισμα
παρμεζάνα

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει.
  • Μεταφέρουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και βράζουμε σύμφωνα με τις
    οδηγίες της συσκευασίας. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το μπέικον, το μεταφέρουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στο
    τηγάνι.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ψήνουμε για ακόμη 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι και μεταφέρουμε τα βρασμένα
    μακαρόνια.
  • Ανακατεύουμε με μια κουτάλα, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και
    σερβίρουμε με παρμεζάνα.

Συγχαρήτηρια! Μόλις ολοκλήρωσες το τέταρτο μάθημα μαγειρικής. Πάμε τώρα και στο τεστ. Μπες στο efood για να παραγγείλεις τα υλικά, ανέβασε σε Instagram story τα αποτελέσματα και κάνε tag το @efoodgr.