Καλώς ήλθες στα μαθήματα μαγειρικής με τον Άκη Πετρετζίκη και το efood! Δεν έχει σημασία αν δεν ξέρεις από πού ανάβει η κουζίνα σου ή αν έχεις κερδίσει ήδη κάποιο αστέρι Μισελέν. Εδώ είμαστε για να μάθουμε σε ελάχιστο χρόνο τις πιο απλές, χρήσιμες και νόστιμες συνταγές που νταξ βρε παιδί, καλό είναι να τις μάθεις γιατί πόσο καιρό θα τρέφεσαι με τοστάκια;

Οπότε κάτσε αναπαυτικά, μην βγάλεις χαρτί και μολύβι (έχουμε κρατήσει ήδη σημειώσεις για εσένα) και δώσε βάση γιατί σε λιγότερο από 1 λεπτό θα μάθεις να φτιάχνεις τις πιο εύκολες αυγόφετες έβερ!

Υλικά

200 γρ. γάλα, προαιρετικά
3 αυγά, μεσαία
30 γρ. ζάχαρη καστανή
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. εκχύλισμα
50 γρ. ηλιέλαιο
300 γρ. ψωμί για τοστ

Για το σερβίρισμα
μέλι
καρύδια

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το
    μπέικιν πάουντερ, το εκχύλισμα βανίλιας, το ηλιέλαιο, και ανακατεύουμε με ένα
    σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Βουτάμε στο μείγμα του μπολ τις φέτες ψωμί και τις μεταφέρουμε στην τοστιέρα.
  • Ψήνουμε σε δόσεις για 4-5 λεπτά , αφαιρούμε τις φέτες και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τις υπόλοιπες φέτες ψωμί και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σερβίρουμε με μέλι και καρύδια.

Συγχαρήτηρια! Μόλις ολοκλήρωσες το δεύτερο μάθημα μαγειρικής. Πάμε τώρα και στο τεστ. Μπες στο efood για να παραγγείλεις τα υλικά, ανέβασε σε Instagram story τα αποτελέσματα και κάνε tag το @efoodgr.