Για το efood, το 2022 ήταν μια χρονιά γεμάτη αγάπη και φροντίδα. Όλοι μαζί, προσφέραμε γεύματα, στηρίξαμε φιλανθρωπικές οργανώσεις, διοργανώσαμε εθελοντικές δράσεις και κάναμε έμπρακτα τον κόσμο μας, καλύτερο. #WeCare #LoveDelivered

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, με το πρόγραμμα Love Delivered, σχεδιάσαμε και δράσεις στηρίζοντας ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Φέτος, προσφέραμε 80.000€ στηρίζοντας οργανώσεις σε διαφορετικές δράσεις για την κοινωνία, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

  • Συνεισφέραμε οικονομικά στην αγορά εξοπλισμού για τους πυροσβέστες στο Κέντρο Προστασίας Δασών Βύρωνα.
  • Ενισχύσαμε την προσπάθεια του οργανισμού Save a Greek Stray για συλλογή πόρων για τα αδέσποτα.
  • Σε μηνιαία βάση, προσφέραμε είδη πρώτης ανάγκης στον παιδικό σταθμό "Οι Φίλοι του Παιδιού”.
  • Παρείχαμε ρούχα σε 30 παιδιά της ομάδας μπάσκετ HolargosBC, στο τμήμα παιδιών που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού.

Θέλοντας πάντα να είμαστε εκεί που υπάρχει ανάγκη, τα τελευταία χρόνια, μέσα από την πλατφόρμα του efood, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν σε προγράμματα ΜΚΟ, με τον πιο εύκολο τρόπο, αφού πριν την αποστολή της παραγγελίας, μπορούν να κάνουν τη δωρεά που θέλουν, για συγκεκριμένο σκοπό. Αυτή τη χρονιά, οι δωρεές σας έφτασαν τις 175.000€ και σας ευχαριστούμε! Το ποσό αυτό μετατράπηκε σε έμπρακτη βοήθεια και συγκεκριμένα:

Μαζί με την Ένωση Μαζί για το Παιδί προσφέραμε 220.000 γεύματα, σε παιδιά άπορων οικογενειών, που έχουν ανάγκη.

Με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες συγκεντρώσαμε και προσφέραμε 34.696€ από δωρεές 20.200 χρηστών. Μαζί με την Delivery Hero διπλασιάσαμε το ποσό αυτό, δωρίζοντας 69.392€ και δίνοντας τη δυνατότητα να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες των ανθρώπων της Ουκρανίας.

Ενώσαμε τις δυνάμεις μας με την STEPS, τον οργανισμό που παρέχει στήριξη και βοήθεια σε ανθρώπους που ζουν σε κατάσταση δρόμου, προσφέραμε 54 εβδομαδιαία πακέτα τροφίμων και ειδών υγιεινής σε ανθρώπους και οικογένειες σε ανάγκη.

Σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό We4all, καθαρίσαμε από σκουπίδια και ξερά χόρτα, επικίνδυνες περιοχές για πυρκαγιά, όπως τις παρυφές του Ποικίλου Όρους στην Δυτική Αττική, αλλά και τις περιοχές της Ραφήνας και της Παιανίας στον Υμηττό. Και όχι μόνο αυτό! Η δράση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση δεξαμενών με νερό σε βουνά της Αττικής, για να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης.

Έχοντας μια από τις μεγαλύτερες ομάδες διανομέων, σε 100 πόλεις της Ελλάδας, η ασφάλεια τους αλλά και η γενικότερη καλλιέργεια της κουλτούρας της ασφαλούς οδήγησης, αποτελούν προτεραιότητα για εμάς στο efood. Στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να πρωτοπορούμε και να εξελισσόμαστε, δημιουργήσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα οδικής ασφάλειας, το Safe Roads by efood.

Στόχος ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για την οδική ασφάλεια, με απώτερο σκοπό την ασφάλεια των διανομέων μας αλλά και την οδική συμπεριφορά οδηγών και πεζών.

Το Safe Roads by efood  κινείται γύρω από τρεις αντίστοιχους πυλώνες: την ασφαλή οδήγηση των διανομέων μας, την ευαισθητοποίηση του ελληνικού κοινού για την οδική συμπεριφορά, αλλά και τη δημιουργία δράεσων παρέμβασης και εκπαίδευσης, για τη βελτίωση των συνθηκών οδήγησης στην Ελλάδα.

Για να πετύχουμε τα παραπάνω, ξεκινήσαμε φτιάχνοντας το efood riders Academy, μια online εκπαιδευτική πλατφόρμα, με σκοπό κάθε διανομέας να αναπτύσσει και να εξελίσσει γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες τόσο για την εργασία του όσο και για την ζωή του, μέσα από ποικίλες θεματικές ενότητες. Μάλιστα, μέσω της πλατφόρμας οι διανομείς εκπαιδεύονται στην παροχή πρώτων βοηθειών, έτσι ώστε να μπορούν να ακολουθήσουν μία σειρά ενεργειών για να βοηθήσουν σε έκτακτα περιστατικά στο δρόμο.

Επιπλέον, σε συνεργασία με την ομάδα του Traction, και τους Κώστα και Μάνο Στεφανή, παράξαμε πρωτότυπο εκπαιδευτικό περιεχόμενο για την ασφαλή οδήγηση των δικύκλων, δημιουργώντας μάλιστα ειδικό ένθετο στην πλέον δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που θα συνεχίσουμε να εξελίσουμε, ώστε να μπορούν να συνυπάρχουν αυτοκίνητα, δίκυκλα και πεζοί και να μετακινούμαστε όλοι, με περισσότερη ασφάλεια στους δρόμους.

Και όταν δεν κάναμε κάτι από τα παραπάνω, σύσσωμη η ομάδα των efooders ήταν εκεί έξω πραγματοποιώντας 25 εθελοντικές δράσεις, σε συνεργασία με 13 οργανισμούς.

Σήμερα, είμαστε περήφανοι γιατί με τη συνεισφορά 235 efooders, δώσαμε αίμα στο νοσοκομείο του Αγίου Σάββα, ενισχύσαμε τη δράση “Μπορούμε”, καταπολεμώντας τη σπατάλη τροφίμων, μαζί με την Fabric Republic προσφέραμε ρουχισμό σε ευπαθείς ομάδες, καθαρίσαμε το περιβάλλον με την οργάνωση Save your hood ενώ παρείχαμε ανθρωπιστική βοήθεια μαζί με τον Ερυθρό Σταυρό.

Και όοοοολα αυτά, έγιναν με τρόπο που όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, καταφέραμε να αντισταθμίσουμε στο 100%, τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του efood.

Είμαστε περήφανοι και ανυπομονούμε για όλα αυτά που σχεδιάζουμε ώστε και το 2023, να συνεχίσουμε να κάνουμε deliver την αγάπη και την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο, παντού.

efood. Love Delivered