Υπάρχουν 3 βασικά βήματα για να μπορείς με σιγουριά να πεις ότι μπήκες στο πνεύμα των Χριστουγέννων:  

1) Να δεις τουλάχιστον 2 φορές το "Μόνος Στο Σπίτι" (ή έστω το πρώτο "Die Hard").

2) Να μάθεις απ' έξω τους στίχους του Last Christmas.

3) Να φτιάξεις χριστουγεννιάτικα γλυκά.  

Αν έχεις ολοκληρώσει ήδη τα 2 πρώτα βήματα, ο Ηλίας Μαμαλάκης είναι εδώ για να σε βοηθήσει στο τρίτο! Μπες στο efood, παράγγειλε τα υλικά που χρειάζεσαι από το efood market κι ακολούθησε τη απόλυτη συνταγή για κουραμπιέδες για να γίνεις ο Christmas Master! Καλές γιορτές!

Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. βούτυρο γάλακτος
250 γρ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
250 γρ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα και καβουρδισμένα

Για το σερβίρισμα
350 γρ. ζάχαρη άχνη
Ανθόνερο για το ράντισμα των κουραμπιέδων

Εκτέλεση

  • Αφήνουμε όλα τα υλικά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και κυρίως το βούτυρο.
  • Στο μίξερ κτυπάμε καλά το βούτυρο μόνο του για να πάρει ένα άσπρο χρώμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και κτυπάμε για άλλα 10 λεπτά.
  • Συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι το βούτυρο και η ζάχαρη να γίνει μια άσπρη κρέμα.
  • Προσθέτουμε τις βανίλιες και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά. Το μικρό μυστικό είναι ότι η ζύμη πρέπει να είναι θρουλιαστή αλλά να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του δοχείου.
  • Πλάθουμε κουραμπιέδες σε ότι σχήμα μας αρέσει περίπου 35-40 γρ. τον ένα. Απλώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και με ένα μικρό κόσκινο ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη.