Χωριάτικο ράμεν από τον Μάνο Σαρρή
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιο θα ήταν το αγαπημένο φαγητό των Καμπαμαρού, Γκόκου, Λούφι και γενικά όλων των άνιμε καλοφαγάδων αν είχαν καταγωγή από το Μέτσοβο;
Αν η απάντηση σου είναι ναι, συγχαρητήρια, έχεις τις ίδιες άκυρες απορίες με την επιστημονική ομάδα του efood, η οποία για μία ακόμα φορά δίνει μία απάντηση που κανείς δεν ζήτησε.
Έφτασε λοιπόν η στιγμή να μάθεις τον απόλυτο comfort food συνδυασμό: ράμεν και κοτόσουπα. Δηλαδή, χωριάτικο ράμεν. Ή ιαπωνική κοτόσουπα. Τέλος πάντων, το όνομα θέλει λίγη δουλειά, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει 5 αστέρια Μισελέν (τουλάχιστον). Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να μπεις στο efood για να παραγγείλεις τα υλικά και να ακολουθήσεις τα βήματα που θα βρεις παρακάτω. Α, και καλές μάσες!
Υλικά
Για τον ζωμό
2 μπούτια κοτόπουλου
1 μάτσο φρέσκο κρεμμύδι (το πράσινο μέρος)
2 κρεμμύδια κόκκινα
100 γρ. αποξηραμένα πορτσινί η αλλά μανιτάρια
1 λίτρο νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Γαρνιτούρες
1 πακέτο noodles αυγού
2 αυγά
300 γρ. καφέ μανιτάρια
3 κ.σ. σόγια σος
3 κ.σ. sweet chilli
2 chilli πιπεριές
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μάτσο κόλιανδρου σε φύλλα
2 λάιμ
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για τον ζωμό
- Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε χλιαρό νερό. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και σωτάρουμε σε ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια μαζί με το νερό τους και τα μπούτια κοτόπουλου.
- Προσθέτουμε νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 1 με 1.30 ώρα. Σουρώνουμε και κρατάμε ξεχωριστά τον ζωμό και τα μπούτια.
Για το στήσιμο
- Αφού έχουμε καθαρίσει το κοτόπουλο, το σωτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και γλασάρουμε με το sweet chilli.
- Κρατάμε στην άκρη και σωτάρουμε στο ίδιο τηγάνι τα μανιτάρια ψιλοκομμένα. Όταν μαγειρευτούν, γλασάρουμε με την σόγια σος.
- Βράζουμε τα αυγά για 6 λεπτά σε βραστό νερό . Παγώνουμε αμέσως και κρατάμε και αυτά στην άκρη.
- Μέσα στο ζωμό, βράζουμε τα noodles για περίπου 3-4 λεπτά. Βάζουμε αλάτι , πιπέρι και τον χυμό λάιμ και σερβίρουμε μαζί με τον ζωμό σε ένα βαθύ μπολ.
- Γαρνίρουμε με το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και το βραστό αυγό κομμένο στη μέση. Τέλος βάζουμε ψιλοκομμένα το τσίλι, το φρέσκο κρεμμύδι και τα φύλλα κόλιανδρου.