Το σάντουιτς δεν είναι απλά ένα σνακ. Είναι συναίσθημα! Είναι εκεί για σένα το πρωί με τον καφέ σου, στις 2 το βράδυ που δεν ξέρεις τι θες να φας, στην παραλία στις διακοπές σου. Είναι τίμιο, είναι νόστιμο, είναι χορταστικό, είναι ο καλύτερος φαγητοφίλος σου.

Επειδή όμως και το κλασικό τυρί-γαλοπούλα-ντομάτα-μαγιονέζα κάποιες φορές μπορεί και να το βαρεθείς, το efood και ο Μάνος Σαρρής είναι εδώ για να σου δώσουν μία από τις καλύτερες (και πιο ιταλικές) συνταγές για σάντουιτς εκεί έξω!

Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις στο efood, να παραγγείλεις όλα τα υλικά από το efood market και να ακολουθήσεις τα βήματα. Καλές μάσες!

Υλικά

4 μεγάλες τορτίγιες  
2 μπάλες μοτσαρέλα φρέσκια  
10 φέτες προσούτο  
2 κ.σ. παρμεζάνα  
2 κ.γ. κουκουνάρι  
1/2 σκελίδα σκόρδο  
5 τμχ λιαστές ντομάτες  
2 τομάτες  
100 γρ. ρόκα  
1 πιπεριά Φλωρίνης σε βάζο  
5-6 φύλλα βασιλικού  
3 κ.σ. ελαιόλαδο  
Αλάτι, πιπέρι  

Εκτέλεση

  1. Για το πέστο: Βάζουμε σε ένα μπλέντερ χειρός τις λιαστές ντομάτες και 1 κουταλιά της σούπας από το λάδι τους. Προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε ελαφρά και σταδιακά, μέχρι να αποκτήσει την υφή του πέστο.
  2. Κόβουμε την ντομάτα και τη μοτσαρέλα σε ροδέλες. Περνούμε μια τορτίγια και απλώνουμε 1 κουταλιά της σούπας από το πέστο. Βάζουμε 3 φέτες μοτσαρέλα, 2 φέτες προσούτο, 2 φέτες ντομάτα και τη ρόκα.
  3. Κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Όταν ψηθούν, κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε.