Ένα ζουμερό burger για χορτοφάγους και όχι μόνο!
Είναι πιστεύουμε σχεδόν σίγουρο πως όλοι αγαπούν τα burger. Δυστυχώς για όλους μας (εκτός από τις αγελάδες), δεν είναι ότι καλύτερο να τρώμε κάθε μέρα κόκκινο κρέας. Αν όμως έχεις δοκιμάσει χορτοφαγικό αντικατάστατο μπιφτεκιού, σίγουρα θα θέλησες να φας περίπου δώδεκα burger στο καπάκι για να σου φύγει η εφιαλτική γεύση. Tι να κάνει λοιπόν ένας άνθρωπος που θέλει ενα ζουμερό και λιπαρό μπιφτέκι στο burger του, αλλά δεν θέλει να φάει κρέας;
Αν αυτός ο άνθρωπος είσαι εσύ και τυχαίνει να βρεθείς στη Νεα Υόρκη μέσα στις επόμενες βδομάδες (λέμε τώρα), πέρνα μία βόλτα από το Momofuku Nishi Στο Momofuku θα δοκιμάσεις το Impossible Burger, ένα προϊόν της Impossible Foods με έδρα στη Silicon Valley, στην Καλιφόρνια. Το μπιφτέκι φτιάχνεται από σιτάρι, πατάτα, γάλα καρύδας και “αιμίνη”, μία ουσία που υπάρχει στο κρέας και στα φυτά και κάνει το αίμα μας να φαίνεται κόκκινο.
«Η πρόκληση για μας ήταν να κάνουμε ένα προϊόν που θα άρεσε ακόμα και στους πιο σκληροπυρηνικούς κρεατοφάγους, χωρίς όμως τα αρνητικά του κρέατος- τη χοληστερόλη, τα αντιβιοτικά και τις ορμόνες”. είπε ο Patrick Brown, δημιουργός του Impossible Burger. Το Impossible Burger σερβίρεται με μαρούλι, ντομάτα, πίκλες, και τη σάλτσα Momofuku. Το τυρί είναι προαιρετικό.
Όσοι το έχουν δοκιμάσει έχουν μείνει άφωνοι με το πόσο μοιάζει με αληθινό μπιφτέκι, αλλά θα μαςεπιτρέψεις να βολευτούμε με το αγαπημένο μας μοσχαρίσιο μπιφτεκάκι!