Τον περασμένο Μάρτιο η Misao Okawa από την Ιαπωνία, ή αλλιώς η μεγαλύτερη γυναίκα του κόσμου, γιόρτασε τα 116α γενέθλιά της. Όπως έχει παρατηρηθεί με την πάροδο των χρώνων στην Ιαπωνία η πλειονότητα των ανθρώπων ζουν τουλάχιστον 100 χρόνια κι εμείς αποφασίσαμε να μάθουμε το γιατί.

sushi sleep Japan σούσι ύπνος

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η Okawa μίλησε για τα δικά της μυστικά μακροζωίας αναιρώντας αυτά που κατά καιρούς ακούμε από διατροφολόγους και διαιτολόγους περί σωστής διατροφής και άσκησης. Η ίδια πιστεύει ότι το sushi και ο καλός ύπνος είναι το κλειδί για μια γεμάτη και μεγάλη ζωή. “Να τρώτε και να κοιμάστε. Έτσι θα ζήσετε πολύ. Πρέπει να μάθετε να χαλαρώνετε” , δήλωσε. Η Okawa τρώει καθημέρινά τρεία μεγάλα γεύματα την ημέρα και κοιμάται σίγουρα οκτώ ώρες το βράδυ. Μάλιστα το αγαπημένο της φαγητό είναι το mackerel sushi με ρύζι βρασμένο σε ξύδι και θα το προτιμήσει τουλάχιστον μια φορά τον μήνα.

Γιατί sushi όμως;

Αρχικά το sushi συνδυάζει το ρύζι με λαχανικά. Είναι όμως και το ψάρι. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα των ψαριών μπορούν να μειώσουν τη σκλήρυνση των αρτηριών, μειώνοντας έτσι και τις πιθανότητες ανάπτυξης καρδιακών παθήσεων.

σούσι ιαπωνική κουζίνα

Εάν θέλεις λοιπόν να ζήσεις μια μεγάλη και γεμάτη ζωή, άλλαξε τον τρόπο ζωής σου, βάλε τα ψάρια, τα λαχανικά και το πράσινο τσάι στην καθημερινότητα σου και προσπάθησε να μάθεις να φτιάχνεις sushi!