Κι όταν λέμε πανεύκολη, μιλάμε για πανευκολούρα.

Άλλος προτιμάει τη σοκολάτα, σε άλλον αρέσουν τα σιροπιαστά κι άλλος δεν δίνει καν σημασία αν το γλυκό δεν περιλαμβάνει παγωτό. ΚΑΝΕΝΑΣ όμως στην ανθρώπινη ιστορία δεν έχει απαντήσει αρνητικά στην ερώτηση "θες λίγη μηλόπιτα;".

Στο πέμπτο επεισόδιο των συνταγών "15 και κάτι", ο Μανώλης Σαρρής σου μαθαίνει πώς να φτιάξεις την πιο ψαρωτική κι εύκολη μηλόπιτα. Μπες στο efood market, παράγγειλε τα υλικά κι ετοιμάσου να φτιάξεις ένα από τα πιο επικά γλυκά σε ελάχιστο χρόνο!

5 κόκκινα μήλα
150γρ ζάχαρη
1 κ.σ. βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
Χυμός από μισό λεμόνι
1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας
500 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη

Μαχαιράκι, ξεφλούδισμα και πάμε! Καθαρίζεις τα μήλα , αφαιρείς το κοτσάνι και κόβεις σε κύβους.

Προσθέτεις τα 100 γραμμάρια ζάχαρης στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και καραμελώνεις αργά. Αγάλι αγάλι γίνεται η ζάχαρη καραμέλα που λένε και στο χωριό μας. Βάζεις τα μήλα και το αλάτι και ανακατεύεις.

Μετά από περίπου πέντε λεπτά προσθέτεις και το βούτυρο, την κανέλα και τον χυμό από το λεμόνι. Μαγειρεύεις γι' άλλα πέντε λεπτά και μεταφέρεις το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Καλύπτεις με την σφολιάτα λες και σκεπάζεις κάποιον που αγαπάς (γιατί θα την αγαπήσεις αυτή τη μηλόπιτα - wait for it), τρυπάς ελαφρά και ψήνεις για 25 λεπτά στους 190.

Στο μεταξύ, χτυπάς την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σαντιγί και την κρατάς στο ψυγείο.

ΠΕΡΙΜΕΝΕ! Άφησε πρώτα την μηλόπιτα να κρυώσει ελαφρά, αναποδογύρισε την με στοργή, κόψε ένα κομμάτι (ή πάρ' την όλη μπροστά σου - δεν κρίνουμε) και σέρβιρε με την σαντιγί από πάνω. Καλή όρεξη!