Αν δεν ήταν σεφ θα ήταν κηπουρός και εμείς απαντάμε: ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΕΦ.

Ο Ανδρέας Λαγός δημιουργεί ένα open toast με αβοκάντο, αγγούρι σαλάτα και αυγό ποσέ ιδανικό για πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό, αντί για οξυγόνο τέλος πάντων. Και ενώ φτιάχνει αυτη τη νοστιμιά, απαντάει σε ερωτήσεις, μοιράζεται την αγάπη του για την Ιρανική κουζίνα και φτιάχνει στη φαντασία σου, το ιδανικό του τραπέζι.

Αρκετά όμως είπαμε, πάμε να φάμε. Θα χρειαστείς:

Για την καπίρα
2 φέτες χωριάτικο καρβέλι φρυγανισμένο
1 αβοκάντο ώριμο
Χυμό από ½ λεμόνι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 αυγά ποσέ
Αλάτι
Πιπέρι

Για τη σαλάτα
½ αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
Λίγα φύλλα δυόσμου ή βασιλικού
1 κ.σ. ξύδι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Για το σερβίρισμα
2 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ. κολοκυθόσπορο
¼ κ.γ. μαραθόσπορο σπασμένο
2 κ.σ. πίκλα μουστάρδας
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Φύλλα δυόσμου ή βασιλικού

Πώς θα το φτιάξεις ή τα βήματα για την απόλυτη ευτυχία:

Για την καπίρα

Λιώνουμε με ένα πιρούνι το αβοκάντο, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο ανακατεύουμε και αλείφουμε τις φέτες ψωμί.

Για τη σαλάτα

Ανακατεύουμε το αγγούρι με αλάτι, πιπέρι, ξύδι, ελαιόλαδο, τα φύλλα δυόσμου και βάζουμε πάνω στην καπίρα.

Για το σερβίρισμα

Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την πίκλα μουστάρδας, το μαραθόσπορο και κρατάμε στην άκρη.

Βάζουμε πάνω στην καπίρα μια κουταλιά γιαούρτι, 1 ποσέ αυγό, περιχύνουμε με το μείγμα λαδιού, σκορπάμε λίγα φύλλα δυόσμου, κολοκυθόσπρο, πασπαλίζουμε με πιπέρι, φωτογραφίζουμε από κάθε μοίρα και σερβίρουμε.

Try this at home και μας ευχαριστείτε μετά. Enjoy 😉