Ο αγαπητός Charles Baxter (ο συγγραφέας ντε) έχει γράψει μερικά εξαιρετικά βιβλία. Αν όμως έπρεπε να διαλέξουμε το καλύτερο δημιούργια του, τότε δε θα διαλέγαμε κάποιο από τα βιβλία του, αλλά ένα ρητό του, το οποίο θα μπορούσαμε άνετα να το χτυπήσουμε και τατουάζ:

Ξέχνα την τέχνη. Να εμπιστεύεσαι μόνο το παγωτό.

Και μετά από αυτή τη σύντομη και κάπως άκυρη εισαγωγή, λογικά καταλαβαίνεις πλέον που το πάμε. Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Παγωτού και δεν μπορούσαμε να μην εκφράσουμε την αγάπη μας για μία από τις καλύτερες γαστρονομικές ιδέες της ανθρώπινης ιστορίας με ένα αφιέρωμα.

Τι αφιέρωμα θα μπορούσαμε να κάνουμε όμως για το παγωτό; Πώς γίνεται να χωρέσουμε σε ένα άρθρο την λατρεία μας για τον βασιλιά των γλυκών; Ας πούμε ότι θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε αυτό σε δύο διαφορετικά μέρη.

Στο πρώτο μέρος, θα μοιραστούμε μαζί σου την παγωτοαγάπη μας με τον πιο απλό κι έμπρακτο τρόπο. Μπες στο efood, πάτα το φίλτρο “θέλω παγωτό” και βρες super, καλοκαιρινά combos φαγητού και παγωτού (παράγγειλε από τώρα για να απολαύσεις το δεύτερο μέρος όπως του αξίζει - περιμένουμε)!

Και τώρα πάμε στο δεύτερο μέρος. Δεν αποφασίσαμε φέτος να γράψουμε μια ωδή στο παγωτό. Εδώ και χρόνια γράφουμε ένα - ένα τα κεφάλαια αυτού του αφιερώματος. Όχι σε κάποια γραφομηχανή, αλλά στο YouTube. Δεν υπάρχει λοιπόν καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παγωτού από ένα τοπ 10 με τις αγαπημένες μας παγωτοστιγμές του efood. Πάμε!

Παγωτό Χταπόδι; #WTF #Foodini (2016)

Κι όχι μόνο χταπόδι, αλλά κι αυγά κροκόδειλου, μπέικον, σκόρδο και κάμποσες ακόμα περίεργες γεύσεις μας έμαθε η Foodini πριν από 5 χρόνια. Ξέρεις όμως τι έλειπε από αυτό το video; Μία γεύση που κανείς δε ζήτησε, αλλά κάποιοι θα έφτιαχναν λίγες μέρες μετά.

Backstage Cooking Maliatsis - 41 - Παγωτό κόλλυβα (2016)

Ναι, παγωτό κόλλυβα. Τι γιατί; Γιατί στο Cooking Maliatsis υπήρχε πρωτοτυπία και πολύ, ΜΑ ΠΟΛΥ, ταλέντο. Και κάπως έτσι, φτιάχτηκε μία από τις καλύτερες γεύσεις παγωτόυ έβερ. Εννοείται πώς το efood ήταν εκεί για ένα ακόμα ιστορικό backstage.

Φαγητοαπορίες: Αυτό με τα Παγωτά (2018)

Ο Διδάκτωρ Βαγιάτας σε μία ακόμα εντυπωσιακή διάλεξη μας έμαθε τα πάντα για το παγωτό μέσα σε 9 λεπτά. Διότι δε μπορείς να είσαι τρου φαν αν δεν ξέρεις τη διαφορά του παγωτού και του gelato.

Πώς να φτιάξεις παγωτό τζατζίκι (2018)

Ίσως η πιο ιστορική παγωτοστιγμή στην ιστορία του efood. Όχι, το μεγαλείο αυτής της στιγμής δε βρίσκεται στο παγωτό τζατζίκι και στο παγωτό φραπέ της σεφ Φωτεινής, αλλά στην ευχαρίστηση και την έκπληξη στο πρόσωπο του Γιώργου όταν είχε την τύχη να είναι ο πρώτος δοκιμαστής αυτών των τεράστιων επιτυχιών.

7 τύποι που τρώνε παγωτό (2019)

Ο τύπος που τρώει μόνο καϊμάκι. Αυτό.

Δε Παγωτό Challenge Εντίσιο ft. Νίκος Ράπτης (2019)

Δε γινόταν ο Γιώργος να είναι ο μόνος εκλεκτός πάνω στη Γη που έχει δοκιμάσει τις παγωτοδημιουργίες της Φωτεινής. Κι έτσι, ο Νικόλας Ράπτης έγινε ο δεύτερος υπερτυχερός αυτής της μοναδικής εμπειρίας κι ο πρώτος άνρθωπος που έφαγε παγωτό με γεύση κονσέρβα τόνου.

Λιώνει το παγωτό; (2019)

Λείπει η επιστημονική ομάδα του efood από την Παγκόσμια Ημέρα Παγωτού; Προφανώς κι όχι! Πριν από 2 χρόνια, ο Δώκτορ Βαγιάτας και οι βοηθοί του έδωσαν απαντήσεις στα πιο αρχαία παγωτοερωτήματα που ταλάνιζαν την ανθρωπότητα. Πού είναι το Νόμπελ μας;

Δε Παγωτουβλάκια Challenge (2020)

Οι κανόνες απλοί: Ρίχνεις τον πύργο; Είσαι αναγκσμένος να φας το παγωτό που έχει το ίδιο χρώμα με το τουβλάκι που τράβηξες. Ποιος έχει το πιο σταθερό χέρι; Ποιος θα φάει τη χειρότερη γεύση παγωτού; Ποιος θα είναι ο νικητής του challenge; Γιατί γράφουμε λες και είμαστε τρέιλερ του Χόλιγουντ; Ποιος ξέρει.

#EatLikeALocal efood εντίσιο: Τα πιο επικά παγωτά στην Αθήνα! (2020)

Καλά και τα πειράματα, καλές και οι γνώσεις, αλλά όταν θες παγωτό, υπάρχει μόνο μία σκέψη: Πού θα βρεις το καλύτερο παγωτό της πόλης. Άσ' το, σου έχουμε απάνητηση και σε αυτό. H Madame Ginger ανακάλυψε 3 από τα καλύτερα παγωτατζίδικα της Αθήνας κι εμάς μας τρέχουν ακόμα τα σάλια 1 χρόνο μετά.

efood Disc Club - Ένα κιλό παγωτό!

Έλα, λήξ' το. Σφύρα το διαιτητή. Αν ένα ρέγκε τραγούδι αφιερωμένο στο παγωτό και γυρισμένο στην αυλή του efood με μια πλαστική πισίνα δεν δείχνει την αγάπη μας για αυτή τη μαγεία, τότε τι τη δείχνει;

Και για να κλείσουμε αυτό το αφιέρωμα, σε αφήνουμε με ένα στίχο που άξιζε έστω ένα Grammy:

Για σάμερ μπόντι δε σκάω, βρήκα τον τρόπο πιο καλά για να περνάω.
Ένα κιλό παγωτό.