Η κλιματική αλλαγή και οι χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων που συσσωρεύονται σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν σχηματίσει “νησιά” στους ωκεανούς του πλανήτη.

Για την Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα αποτελεί πηγή ρύπανσης, καθώς επιπλέοντα απορρίμματα ξεκινούν το ταξίδι τους από ακτές της χώρας μας και καταλήγουν σε μακρινότερες περιοχές.

Πλαστικά μπουκάλια, συσκευασίες και πλαστικές σακούλες είναι κάποια από τα αντικείμενα που συνήθως βλέπουμε να επιπλέουν στην επιφάνεια της θάλασσας κοντά σε μεγάλες πόλεις.

Στο efood “we care”, που σημαίνει πως νοιαζόμαστε για κάθε περιβαλλοντική δραστηριότητα και προσπαθούμε να είμαστε εκεί και να συμμετέχουμε ενεργά.

Έτσι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών στις 8 Ιουνίου και σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea, εγκαινιάσαμε το πρόγραμμα Απόχη, το οποίο δραστηριοποιήθηκε από τις 8 έως τις 23 Ιουνίου, με σκοπό τον καθαρισμό των υδάτων και των ακτών από απορρίμματα.

Για να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες του προγράμματος, συγκεντρώθηκαν 7.400 ευρώ από δωρεές, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να συνεισφέρουμε ενεργά στην οικολογική αυτή ενέργεια.

Πιο συγκεκριμένα, 3 σταθμοί συλλογής και απομάκρυνσης επιπλεόντων απορριμμάτων εγκαταστάθηκαν σε παραλίες των αστικών κέντρων. Σε κάθε σταθμό υπάρχουν απόχες και απλές οδηγίες, ώστε να υπάρχει μαζική συμμετοχή των πολιτών με απώτερο σκοπό, να προστατευθεί η θαλάσσια ζωή.

Κάθε μεγάλη ενέργεια που προσφέρει στον πλανήτη χρειάζεται μια δυναμική αρχή και εμείς θα είμαστε πάντα εκεί, για να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο.

efood. Love delivered.