Αυτό το cheesecake είναι για αρχόντους!

Η ζαχαροπλαστική είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να αποδείξεις ότι ξέρεις να μαγειρεύεις. Δεν υπάρχουν hacks και κόλπα στα γλυκά. Ή μήπως υπάρχουν.

Στο τρίτο επεισόδιο των συνταγών "15 και κάτι", ο Μανώλης Σαρρής σου μαθαίνει πώς να φτιάξεις το πιο γρήγορο και το-θέλω-τώρα cheesecake με πουράκια. Μπες στο efood market, παράγγειλε τα υλικά κι ετοιμάσου να φτιάξεις ένα από τα πιο επικά γλυκά σε ελάχιστο χρόνο!

Υλικά

2 κ.σ. βούτυρο
10 μπισκότα digestive
1 συσκευασία πουράκια σοκολάτας
350 γρ. τυρί κρέμα
500 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κακάο

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε με τα εύκολα. Βάλε το βούτυρο σε ένα μπρίκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει!
  • Σπάσε με τα χέρια σου τα μπισκότα και τα πουράκια κι ένωσέ τα με το λιωμένο βούτυρο. Προεραιτικά, ούρλιαξε Hulk smash όσο σπας τα μπισκότα.
  • Στρώσε το μείγμα στη βάση του σκεύους σου κι άφησέ το για λίγη ώρα στο ψυγείο για να σφίξει.
  • Πάμε στην κρέμα; Χτύπα την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη σε αραιή σαντιγύ. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το τυρί κρέμα και αφράτεψε με σύρμα μέχρι να δέσει το μείγμα.
  • Στρώνεις τη μους πάνω από τη βάση και βάζεις το cheesecake σου στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
  • Όταν παγώσει, γαρνίρεις με κακάο σκόνη και σερβίρεις. Θα σου λέγαμε να βάλεις μερικά πουράκια ακόμα από πάνω, αλλά - μεταξύ μας - ξέρουμε ότι τα έφαγες όσο περίμενες να παγώσει το cheesecake. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ!

Καλή όρεξη!