Οι ιστορίες της Ελένης Ψυχούλη είναι το ίδιο καλές με την τυρόπιτά της
Ανυπέρβλητη, λίγο Γαλλίδα και 100% βασίλισσα του ελληνικού σνακ. Αυτή είναι η τυρόπιτα της Ελένης Ψυχούλη.
Η Ελένη Ψυχούλη είναι μεγάλη ψυχή (see what we did there?) και μας φτιάχνει την πιο εύκολη τυρόπιτα την οποία λατρεύει- κι εμείς. Παραδέχεται ότι θα μπορούσε να ζει με τοστ -και εμείς*2, ενώ θα ήθελε να κάνει τραπέζι στον Iggy Pop και να γίνει πρέσβειρα της πεποίθησης πως η ελληνική κουζίνα είναι η πιο υγιεινή vegan κουζίνα.
Μέχρι να γίνει το τραπέζι αυτό, να παραδεχτούμε ότι με τη συνταγή αυτή, κυρία πρέσβειρα, μας κακομαθαίνετε.
Για να φτιάξεις την ιδιαίτερη αυτή τυρόπιτα, θα χρειαστείς:
1 συσκευασία σφολιάτα
200 γρ. Φέτα σπασμένη
250 γρ. Τριμμένα κίτρινα τυριά
Βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί.
Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και πάνω του μοιράζουμε τα τυριά.
Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο
Βουτυρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια
Ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα
Και τώρα μια υπενθύμιση, γιατί όλοι τείνουμε να το ξεχνάμε όταν βγαίνουν από τον φούρνο νόστιμα φαγητά: ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ. Δώστε λίγο χρόνο στην τυρόπιτα να κρυώσει και μετά απολαύστε εντελώς ανεύθυνα. 😊