Grilled cheese sandwich από τον Μάνο Σαρρή
Το σάντουιτς δεν είναι φαγητό, είναι ιδέα.
Είναι μία ζεστή αγκαλιά μετά από τη δουλειά, τον ύπνο, το χανγκόβερ. Είναι η τέλεια λύση για οποιαδήποτε στιγμή της μέρας. Αρκούν 2 απλά πράγματα: σωστά υλικά και μερακλοσύνη (δεν ξέρουμε καν αν υπάρχει αυτή η λέξη, αλλά καταλαβαίνεις τι εννούμε!).
Και για να λέμε και την αλήθεια, δεν υπάρχει πιο μερακλήδικο σάντουιτς από το grilled cheese. Δεν ξέρουμε ποιος είχε αυτή την ασύληπτη ιδέα, αλλά φανταζόμαστε ότι η συζήτηση πήγε κάπως έτσι:
-Θες σάντουιτς;
-Ναι.
-Πόσο τυρί να βάλω;
-Ναι.
Μπορεί λοιπόν, όπως είπαμε, να μην ξέρουμε τον δημιουργό, ξέρουμε όμως αυτό που το τελειοποίησε και δεν είναι άλλος από τον Μάνο Σαρρή. Δεν θα κρατήσουμε όμως μόνο για εμάς αυτή τη γνώση. Πάρε χαρτί και μολύβι, μπες στο efood market και παράγγειλε τα υλικά και ΚΑΛΕΣ ΜΑΣΕΣ!
Υλικά
4 φέτες προζυμενιο ψωμί
300 γρ. έμενταλ
4 φέτες τσένταρ
4 φέτες ζαμπόν φουαντρέ
150 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
1 κ.σ. μοσχοκάρυδο
1 αυγό
Σχινόπρασο ψιλοκομμένο
Φρέσκια τρούφα
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε τη μπεσαμέλ χρησιμοποιώντας τα 100 γραμμάρια βούτυρο με το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα και στο τέλος προσθέτουμε αυγό, 100 γραμμάρια έμενταλ και μοσχοκάρυδο.
- Με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο, ψήνουμε τις φέτες από το ψωμί σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Βάζουμε σε κάθε σάντουιτς από 2 φέτες τσένταρ, 100 γραμμάρια έμενταλ και το ζαμπόν.
- Βάζουμε σε ταψάκι και καλύπτουμε τα σάντουιτς με τη μπεσαμέλ. Ψήνουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 8 με 10 λεπτά μέχρι η μπεσαμέλ να πάρει ωραίο χρώμα.
- Τέλος προσθέτουμε από πάνω το σχοινόπρασο και τρίβουμε φρέσκια τρούφα.