Λέγεται πως στο πρώτο έτος, όταν φύγεις κάτω από τις υπερπροστατευτικές φτερούγες των γονιών σου, μπορεί να πάρεις μέχρι και 10 κιλά. Μάλιστα, τα στοιχεία δείχνουν πως τα 2/3 των φοιτητών μέχρι να τελειώσουν το πανεπιστήμιο μπορεί να έχουν βάλει παραπάνω απο 20 κιλά εάν δεν προσέξουν. Δεν φταίει μόνο το φαγητό. Το αλκοόλ και το στρες παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο.

Το 50% των φοιτητών έχει καταγραφεί σε έρευνες πως πίνει αλκοολούχα ποτά πάνω από 3 φορές την εβδομάδα ενώ το 3% φτάνει να πίνει μπίρες, κοκτέιλ και ποτά κάθε βράδυ. Στην Αμερική, τα γεύματα που καταναλώνουν μπορούν να χαρακτηριστούν από ανθυγιεινά έως ΠΟΛΥ ανθυγιεινά, αφού οι περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρά που καταναλώνουν ξεπερνούν κατά πολύ την ημερίσια ποσότητα που ένας άνθρωπος χρειάζεται.

Top 10 λόγοι που οι φοιτητές παίρνουν κιλά στο πανεπιστήμιο

1. Τρώνε ανθυγιεινά λόγω στρες
2. “Βρώμικο” μετά από εξόδους
3. Ατελείωτες νύχτες αλκοόλ
4. Ανάγκη για καινούργιους φίιλους
5. Δεν είναι προτεραιότητά τους η υγεία τους
6. Το φαγητό που υπάρχει στις καφετέριες και τις καντίνες μιας σχολής δεν είναι πάντα πρώτης ποιότητας
7. Τους λείπει το σπίτι τους
8. Δεν έχουν μάθει να μαγειρεύουν, να παραγγέλνουν και να τρώνε σωστά
9. Δεν έχουν στήριξη από φίλους
10. Δεν έχουν κουζίνα, ή τις απαραίτητες συσκευές για να μαγειρέψουν

Εάν είσαι κι εσύ έτοιμος να φύγεις λοιπόν από το σπίτι σου, καλό θα ήταν να προσέξεις τις διατροφικές σου συνήθειες. Κανείς δεν είπε μην τρως pizza, burger, ή σουβλάκι. Εξάλλου το σουβλάκι μπορείς να το τρως μερικές φορές και χωρίς πίτα. Το burger χωρίς πολλές σάλτσες και την πίτσα με λεπτή ζύμη.