Πριν λίγο καιρό είχαμε γράψει για το πώς μπορείς να απολαύσεις το σουβλάκι σου με λιγότερες θερμίδες. Αυτή τη φορά επιστρέφουμε για να σου δείξουμε ότι και το burger έχει τα δικά του μυστικά. Μη νομίζεις ότι όταν φας ένα burger δεν θα μπορέσεις να φας οτιδήποτε άλλο για μια εβδομάδα. Με λίγη προσοχή μπορείς εύκολα να απολαύσεις μια πιο υγιεινή πλευρά του απόλυτου Αμερικανικού εδέσματος.

Πώς λοιπόν μπορείς να κάνεις το burger σου πιο… fit; Παρακάτω ακολουθούν μερικά do’s and don’ts που θα σου υποδείξουν τον σωστό δρόμο για το λαχταριστό burger.

1. Για αρχή προσπάθησε να συνοδεύσεις το burger σου με σαλάτα αντί για πατάτες, ή τουλάχιστον μην φας μόνο πατάτες. Βάλε και λίγο μαρούλι, λάχανο, ντομάτα… Έτσι θα καταφέρεις να εξισορροπήσεις την χοληστερίνη που οι πατάτες θα ανεβάσουν 20 ορόφους πιο ψηλά και θα αποφύγεις και 280 θερμίδες (εάν δεν φας καθόλου πατάτες).

2. Τα έξτρα υλικά, βλέπε μπέικον και τυρί, κάνουν το burger πιο λιπαρό και με περισσότερες θερμίδες. Keep it simple, που λέμε και σε άπταιστα ελληνικά. Εάν δεν βάλεις τυρί αμέσως-αμέσως είσαι μείον 100 θερμίδες.

3. Δοκίμασε το burger σου να μην έχει… burger (δηλαδή μπιφτέκι). Σαν μια πιο… διαιτητική λύση επίλεξε κοτόπουλο. Όχι όμως το πανέ, αλλά το ψητό. Υπάρχει βέβαια και το μπιφτέκι λαχανικών. Αυτό από μόνο του μπορεί να σου γλιτώσει έως και 200 θερμίδες.

4. Όχι ότι χρειάζεται να στο πούμε… το καταλαβαίνεις και μόνος σου, αλλά το ψωμάκι από πάνω και από κάτω μάλλον είναι υπερβολή σε αυτή τη φάση. Δεν θα σου πούμε να μην το ευχαριστηθείς έτσι όπως πρέπει. Σε καταλαβαίνουμε. Απλά να… ίσως το πάνω μέρος μπορείς και να το βγάλεις και κάπως έτσι 80 θερμίδες δεν θα έρθουν να κάτσουν στην κοιλιά σου.