Δεν υποστήριξες ποτέ ότι είσαι κάποιος μεγάλος σεφ, ούτε και διεκδίκησες αστέρι Μισελέν (αν και τα τοστάκια σου, δεν τα φτάνει κανείς). Είχες υποσχεθεί όμως πριν κάτι μήνες στο αμόρε ότι φέτος του Αγίου Βαλεντίνου θα μαγειρέψεις εσύ και θα κλείσεις στόματα . Όλα καλά, όλα ωραία, απλά το θυμήθηκες μισή ώρα πριν το ραντεβού. Και τώρα τι κάνουμε;

Μην αγχώνεσαι! Το efood και ο Μάνος Σαρρής είναι εδώ για να σου μάθουν πώς θα φτιάξεις το πιο σέξι και γρήγορο lava cake. Μπες στο efood market, παράγγειλε τα υλικά και καλές μάσες!

Υλικά

500 γρ. βούτυρο
1 βανιλίνη
500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
8 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
175 γρ. αλεύρι
Λίγο βούτυρο κι αλεύρι για το φορμάρισμα

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπαιν μαρί (το γνωστί κι ως μπανάκι της Μαρίτσας), σε χαμηλή φωτιά.
  • Παράλληλα χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τη σοκολάτα (ΡΙΧ' ΤΟ ΗΛΙΑ) και το βούτυρο και ομογενοποιούμε καλά.
  • Ενσωματώνουμε το αλέυρι και τη βανιλίνη κι ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια. Γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 7 λεπτά στους 240C.