Κάποιοι έλεγαν πως το 2024 θα έχουμε ιπτάμενα αυτοκίνητα. Εντάξει, μπορεί να μην έχουμε κάτι τέτοιο, έχουμε όμως ηλεκτρικά που κάπως μπορούν να χαρακτηριστούν φουτουριστικά, αλλά το μεγαλύτερο τεχνολογικό “flex” αυτών των ημερών είναι με διαφορά το Apple Vision Pro.

The Vision Pro has landed.. The new headset of Apple is here. Is… | by  Ragaco | Medium


Αν ρώτησες “τι είναι τούτο”, τότε είσαι σε λάθος post. Αν όμως ξέρεις τι είναι αυτό, τότε ξέρεις πως είναι το νέο τεχνολογικό επίτευγμα της Apple που χαρακτηρίζεται ως “mixed-reality headset”, δηλαδή ένα headset που μπλέκει την πραγματικότητα με τον ψηφιακό κόσμο.

Ας δούμε όμως τι σημαίνει αυτό. Φοράς το Apple Vision Pro, σαν ένα VR headset, και πετάς. Εντάξει, όχι. Αλλά το να πετάς είναι ίσως ένα από τα λίγα πράγματα που δεν κάνει. Από τη στιγμή που το φοράς στο κεφάλι σου, η πραγματικότητα με το λειτουργικό σύστημα του, γίνονται ένα. Καλό, θα σκεφτείς. Ίσως, θα σου πούμε εμείς.

Apple Vision Pro: The Future of Augmented Reality


Το να μπορείς να βγαίνεις στο δρόμο για να κάνεις βόλτα τον σκύλο σου και, παράλληλα, καθώς βλέπεις τον περιβάλλοντα χώρο, τσουπ! Να σου που ξεπετάγεται πίσω από ένα δέντρο η επιλογή να στείλεις email. Και δίπλα από το περίπτερο, μπορείς να επιλέξεις να κάνεις μια βιντεοκλήση. Ή μπροστά από το φεγγάρι να συμπληρώνεις ένα excel αρχείο ή να χαζεύεις στο instagram. Υπερβολικά καλό ή απλά μια υπερβολή συνολικά;

Apple Vision Pro: The Future of UI/UX Design in Mixed Reality | by Sepideh  Yazdi | Medium | UX Planet


Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως το Apple Vision Pro δεν περνάει απαρατήρητο. Με πολλούς οπαδούς που θεωρούν πως αυτό είναι το μέλλον, αλλά και πολλούς πολέμιους, ανάμεσα τους και επιστήμονες που θεωρούν πως αυτή η τεχνολογία θα επιφέρει ακόμα και αλλοιώσεις και στη βιολογία όσων την χρησιμοποιούν (ναυτίες, επιληπτικές κρίσεις, κλπ), το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το χρησιμοποιήσουμε μόνοι μας και να έχουμε τη δική μας άποψη.

Αλλά και για αυτό, μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου περίπου 5500€ για να το κάνεις δικό σου. ΝΕ ΤΙ; Αν δώσεις 6000€, θα πάρεις και ρέστα. Win-Win. Ή μάλλον, Apple-Apple.

Είδες τι κάναμε εκεί, ε;