Από την ώρα που ξυπνήσατε σήμερα, σκέφτεστε εκείνο το γιουβέτσι που δοκιμάσατε σε ένα τραπέζι και το είχε φέρει η αδερφή, της θείας, της νονάς, του φίλου σας. Το ξέρετε πως δεν θα το φάτε ξανά, οπότε κάνετε εσείς μια προσπάθεια να το φτιάξετε. Βρήκατε τα υλικά στο efood market, οι κατσαρόλες και τα ταψιά δουλεύουν ασταμάτητα, οι ώρες περνάνε και φτάνει η μεγάλη στιγμή: η δοκιμή.

Χμ, όχι. Δεν είναι το ίδιο. ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ. Αφήστε το στην άκρη και δοκιμάστε αύριο. Θα μας θυμηθείτε.

Το γιουβέτσι, όμως, δεν είναι μόνο του σε αυτή την κατηγορία των φαγητών που την επόμενη είναι καλύτερα. Πάμε να δούμε γρήγορα κάποια από αυτά, μέχρι να κρυώσουν.

Μουσακάς

Ναι, το καταλαβαίνουμε. Είναι δύσκολο να έχετε περάσει τόσες ώρες προετοιμασίας και τελικά να μην αξίζει να τον απολαύσετε καυτό, αχνιστό από τον φούρνο. Δώστε λίγο χρόνο στην μπεσαμέλ να δέσει, στον κιμά να αγκαλιάσει το κάθε κομματάκι του και στη μελιτζάνα να γίνει ένα συμπαγές στρώμα υποστήριξης αυτού του μεγαλείου γεύσης.

Pulled pork

Μόδα ξενόφερτη, νοστιμότατη μόδα θα πούμε εμείς. Η διαδικασία απλή και χρονοβόρα: βάζετε μπαχαρικά στο χοιρινό και ό,τι άλλο αγαπάτε από μπίρα, καφέ ακόμα και σοκολάτα και το αφήνετε να σιγοψηθεί και να καραμελιώσει (δική μας λέξη). Αφού ετοιμαστεί, αφήστε το να κρυώσει και βάλτε το στο ψυγείο για το βράδυ. Με τον τρόπο αυτό, το κρέας θα γίνει ζουμερό, χωρις στεγνά κομμάτια, και οι γεύσεις θα μοιραστούν τέλεια και παντού.

Κέικ μπανάνα με γλάσο

Ξέρετε από κέικ, 100%. Οπότε αν σας πούμε ότι τα κέικ έχουν τάση να ξεραίνονται με τον καιρό, δε θα πέσετε από κάποιο σύννεφο. Α ΧΑ! Σας τσακώσαμε. Δεν ισχύει για όλα τα κέικ αυτό. Το κέικ μπανάνας -που έγινε και μόδα τα τελευταία χρόνια σε διάφορες παραλλαγές- είναι το μόνο κέικ που όσο περνάνε οι μέρες, γίνεται όλο και πιο ζουμερό. Δοκιμάστε το με γλάσο για extra, super απόλαυση και γεύση.


Brownies

Συνεχίζουμε με γλυκάκια. Τα brownies είναι από τα πιο εύκολα να φτιάξει ο καθένας σπίτι του, αφού μπορείτε να τα ετοιμάσετε και με μόλις 3 υλικά. Όσο τα αφήνετε έξω να σας κοιτάνε, όμως, τόσο πιο αφρατούλικα γίνονται. Μόνο ένα πρόβλημα υπάρχει εδώ: δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα καταφέρουν να μείνουν αφάγωτα. Κρατηθείτε μία ημέρα έστω και θα μας θυμηθείτε.


Τιραμισού

Ταλανιστείτε, βασανιστείτε, απογειωθείτε γλυκατζίδικα πλάσματα. Το απόλυτο, μοναδικό και ανεπανάληπτο γλυκό που -για εμάς- είναι ο βασιλιάς της επόμενης ημέρας, είναι η τιραμισού. Ετοιμάστε την μια ημέρα νωρίτερα, αφήστε την να καθίσει και να χαλαρώσει και σας υποσχόμαστε, πως όλα τα σαβαγιάρ θα ρουφήξουν τις γεύσεις, τους χυμούς και το γευστικό ταξίδι στην καρδιά της Ιταλίας, σαν κολασμένα, μαξιλαράκια ζάχαρης.

#food from Cooking Heaven


Σας τα εξηγήσαμε ωραία; Καταλαβαίνουμε το δύσκολο της υπόθεσης και θα πούμω πως αν δεν μπορείτε να κρατηθείτε και πρέπει να ορμήξετε σε γλυκά και φαγητά όσο είναι ζεστά, έχουμε λύση και για αυτό: ετοιμάστε διπλές μερίδες.

Γιατί κανείς και πότε δεν είπε: “Ποιος θα φάει τόση τιραμισού” 🤤🍰