Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μας φτιάχνει την πιο εύκολη και νόστιμη pizza!
Έχει σπουδάσει μαγειρική στη Γαλλία, έχει διδάξει στην Αμερική και τώρα σου μαθαίνει κι εσένα πώς να φτιάξεις την πιο απλή, εύκολη και γρήγορη pizza στη ιστορία! Νομίζεις πώς υπερβάλλουμε;
Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου έρχεται στο κανάλι του efood με την απόλυτη comfort συνταγή και μιλάει για ταξίδια, γαλλική κουζίνα και τον Τσελεμεντέ.
Τι λέγαμε; Α ναι, η συνταγή για την pizza. Μην πάρεις καν χαρτί και μολύβι. Ναι, είναι τόσο εύκολη.
Τι θα χρειαστείς:
1 μεγάλη αραβική πίτα
100 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
2 φέτες χοιρινό καπνιστό μπούτι
1 πράσινη πιπεριά
100 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
80 γραμμάρια gouda τριμμένο
80 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
20 γραμμάρια baby ρόκα
80 γραμμάρια προσούτο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Και πώς θα το φτιάξεις:
- Κόβεις την πράσινη πιπεριά σε μικρά μπαστουνάκια και το χοιρινό καπνιστό μπούτι σε λωρίδες με ένα κοφτερό μαχαίρι.
- Απλώνεις την αραβική πίτα σε ένα αντικολλητικό ταψί και βάζεις με τη σειρά, τη σάλτσα ντομάτας, το χοιρινό καπνιστό μπούτι, την πράσινη πιπεριά, το προσούτο, την τριμμένη μοτσαρέλα, το gouda και μικρές διάσπαρτες κουταλιές φρέσκο τυρί κρέμα.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα τα τυριά.
- Όταν η πίτσα είναι έτοιμη, την αποσύρεις από τον φούρνο, την αφήνεις να κρυώσει ελαφρώς και προσθέτεις την baby ρόκα.
Ναι, τώρα μπορείς να αυτοαποκαλείσαι ελεύθερα pizzaiolo (αυτός που φτιάχνει τις πίτσες ντε). Enjoy!