Καλώς ήλθες στο μάθημα αγγλικών με το efood! Βγάλε το τετράδιο και το μολύβι σου και ξεκινάμε.

Λοιπόν, η πρώτη λέξη που θα μάθουμε σήμερα είναι το spit. Spit σημαίνει σούβλα. Ευκολάκι; Ωραία, πάμε παρακάτω.

Spit jack είναι το μηχανικό σύστημα που περιστρέφει τη σούβλα. Κάτι σαν το μοτεράκι που βάζει ο πατέρας σου στο αρνί το Πάσχα (κι ας λέει μετά ότι το γύρισε μόνο με το χέρι), αλλά λίγο πιο εκλεπτυσμένο.

Το Spit Jack όμως έχει και μία δεύτερη σημασία - γράψε σος εδώ, θα πέσει στο διαγώνισμα.

To Spit Jack είναι η αγαπημένη επιλογή κάθε μερακλή meat lover εκεί έξω, είναι o παράδεισος όλων των εγώ-χωρίς-κρέας-δεν-χορταίνω, είναι το εστιατόριο που αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα, πρέπει να μπει πρώτο στο bucket list σου αυτή τη στιγμή.

Επειδή όμως αν ξεκινήσουμε να μιλάμε για το Spit Jack, παίζει να ξεπεράσουμε σε έκταση και την τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, αποφασίσαμε να σου δώσουμε 5 σύντομους λόγους για να το δοκιμάσεις. Ξεκινάμε:

Οι σαλάτες

Ναι, ανάμεσα σε όλα αυτά τα κρέατα θες και μία σαλατάρα να αλλάξεις γεύση. Στηρίζουμε French και Coleslaw παθιασμένα.

Τα siders

Τα ψιψιψόνια στα ελληνικά (ποτέ δεν σταματάει το μάθημα). Όση ποικιλία χρειάζεται, όσο μίνιμαλ χρειάζεται, πολύ πιο νόστιμα απ' ότι χρειάζεται ή έχεις φανταστεί. Αν δεν έχεις δοκιμάσει πουρέ με τρούφα, δεν μπορείς να λες ότι ξέρεις τι είναι ο πουρές.

Τα κρέατα

Κοτόπουλο, πάπια, πορκέτα. Τέλειο ψήσιμο, τραγανή πέτσα, ζουμερό κρέας, σπιτικές σάλτσες. Αυτό ακριβώς, τίποτ' άλλο.

Το μέρος

Στον καναπέ σου, στο γραφείο σου, στο μπαλκόνι σου, στην πλατεία, όπου θέλεις. Για να δοκιμάσεις τα καλύτερα κρεατικά που θα βρεις στην Αθήνα, αρκεί να μπεις στο efood, να τσεκάρεις το menu του Spit Jack, να παραγγείλεις και τα υπόλοιπα άσ' τα πάνω μας!

Το review

Τι πίστευες δηλαδή; Ότι θα σου προτείναμε κάτι χωρίς να το έχουμε δοκιμάσει; Ο Νικόλας Ράπτης και η ειδική ομάδα του efood πήγαν στο Spit Jack, δοκίμασαν τα πάντα κι από τότε σκέφτονται να χτυπήσουν εκείνη την ημερομηνία τατουάζ. Enjoy!