Στο efood αγαπάμε το φαγητό. Κι αγαπάμε και την pop κουλτούρα. Όταν όμως αυτά τα δύο συνδυάζονται, τότε μια βροχή από καρδούλες, ζαχαρωτά κι ενθουσιασμό κατακλύζει τις καρδιές μας.

Για τα αγαπημένα μας φαγητά σε σειρές έχουμε ξαναμιλήσει, επομένως έφτασε η στιγμή να αναλύσουμε τη σχέση του φαγητού κι ενός από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων χρόνων: των Funko Pops!

Οι αγαπημένες φιγούρες που μας συστήθηκαν το 2010 έχουν ήδη κατακτήσει τόσο την παγκόσμια αγορά, όσο και το efood, αφού θα τις βρεις να κοσμούν διάφορα σημεία. Επομένως, δε γινόταν να μη δώσουμε το παρών στο Athens Funko Fest που διοργανώθηκε από το Nerdom στις 11 Μαΐου.

Σε ένα πολύ όμορφο event είχαμε την ευκαιρία να δούμε πολλές ενέργειες από Nerdom και το House of Pop, τα πιο αξιολάτρευτα custom Pops! από τη Βάλια Παπασταμάτη και να εντοπίσουμε όλα εκείνα τα Pops! που εκτός από την καρδιά μας, μιλάνε και στο στομάχι μας.

Thor

Σκανδιναβός θεός του κεραυνού με κοιλίτσα είναι σαν καραμελίτσα λέει μία αρχαία παροιμία των Βίκινγκ και δεν έχουμε λόγο να την αμφισβητήσουμε! Από την πρώτη εμφάνιση του σε ταινία της Marvel, οι ατάκες του και οι ανθρώπινες αδυναμίες του μας έκαναν να  τον συμπαθήσουμε, να τον στηρίξουμε και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να σηκωθούμε να χειροκροτήσουμε μέσα στο σινεμά λες και βλέπουμε σε επανάληψη το Euro 2004. Στην τελευταία ταινία των Avengers όμως κέρδισε επάξια την καρδιά μας. Χαλαρός . Χρόνια προσπαθούσαμε να έχουμε σώμα όμοιο με του Thor. Επιτέλους τα καταφέραμε!

Ron

Το πρωινό είναι μία δύσκολη και ταυτόχρονα πανέμορφη στιγμή. Δεν είσαι σίγουρος αν έχεις ξυπνήσει ακόμα, αλλά στο τραπέζι του πρωινού θα βρεις τη μεγαλύτερη ποικιλία και μερικά από τα πιο νόστιμα φαγητά! Ιδίως όταν μιλάμε για το τραπέζι του Χόγκουαρτς, της μεγαλύτερης σχολής μαγείας του κόσμου. Και ξαφνικά εκεί που κάθεσαι αμέριμνος και τρως την κολοκυθόπιτα σου, τα δημητριακά σου, τα αυγά σου, το μπέικον σου, τη τάρτα σου (τι ωραία που περνούσαν στο Χόγκουαρτς), έρχεται από το πουθενά ένα ηχογραφημένο message της μητέρας σου να ουρλιάζει. Ή αλλιώς, ένα τυπικό πρωινό πριν το σχολείο.

Master Roshi

Είναι πάνω από 300 ετών, είναι fashion icon, εκπαίδευσε Γκόκου και Κρίλιν, αλλά εμάς εκτός από το χιούμορ του, μας κέρδισε η αγάπη του για το φαγητό. Το ψυγείο του ήταν το μεγαλύτερο όνειρο που είχαμε ως παιδιά μέχρι τη στιγμή που το ανακάλυψε ο Γκόκου. Κι έφαγε τα πάντα. ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Μέχρι και το βούτυρο. Master Roshi έχει τύχει και σε εμάς να ανοίξουμε το ψυγείο και να μη βρούμε το κομμάτι pizza που κρατάγαμε από χθες, αλλά εσένα η μοίρα δε σε λυπήθηκε. Θα είσαι για πάντα ένα δικό μας παιδί!

Pubba

Πιθανότατα το πιο συμπαθές τετράποδο στην ιστορία της Αφρικής, ο Pubba με την αγαθή καρδιά και την τεράστια όρεξη μας έμαθε τι σημαίνει το Χακούνα Ματάτα, χάριζε απλόχερα τις ιδέες του στον Timon που έπειτα τις πλάσαρε σαν δικές του (με τον Pubba να ενθουσιάζεται κάθε φορά - how cute) και κατάφερε να κάνει μέχρι και τα σκαθάρια να μοιάζουν λαχταριστά. Βόλτες, φαγητό, χορός και κανένα άγχος. Τον χρίζουμε κι επίσημα ως το spirit animal του efood!

Steve & Demodog

Ο Demodog θύμιζε επικίνδυνα εκείνον τον ατζαμή ξάδερφό σου που τον βλέπεις να περπατάει βιαστικά με 2 ζεστούς καφέδες στα χέρια. Η καταστροφή είναι βέβαιη και προβλέπεται άμεση, αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο, επιλέγεις να την αγνοήσεις. Ο Demodog αποτελούσε ένα βίαιο, δυνατό και αιμοδιψές πλάσμα. Έχει μόνο μία αδυναμία: τις σοκολάτες. Και σε αυτό το σημείο αρχίσεις να το συμπαθείς λίγο περισσότερο. Κι αντί για τον ξάδερφο σου, πλέον σου θυμίζει εσένα γιατί απλά ξέρεις κι εσύ ότι μία σοκολάτα αρκεί για να σώσει τη μέρα. Στο κάτω κάτω, πόσο κακό μπορεί να κάνει κάποιος που αγαπάει τόσο τα γλυκά;

Φωτογραφίες: Αντώνης Κοντοδήμας