Κάποιοι λένε ότι ο καλύτερος συνδυασμός στον κόσμο είναι ο γύρος με το τζατζίκι. Άλλοι, πιο εναλλακτικοί, είναι υπέρ του διδύμου κιμάς - τσένταρ. Υπάρχουν κι αυτοί που υποστηρίζουν με πάθος το pizza - ανανάς (ασχολίαστο). Εμείς από την άλλη, ήμασταν κάπως αναποφάσιστοι. Μέχρι που δοκιμάσαμε αυτό το μικρός έπος δια χειρός Μάνου Σαρρή.

Γαρίδα - αβοκάντο λοιπόν κυρίες και κύριοι. Με σπανάκι, μπόλικο λάιμ κι ακόμα περισσότερο τσίλι. Κι όλα αυτά σε μία μικρή βαρκούλα που ονομάζεται σάντουιτς.

Βρες όλα τα υλικά της συνταγής στα Τοπικά Καταστήματα του efood και στο efood market κι ανέβασε τα αποτελέσματα σε story - α, κάνε μας και tag να μας ανοίξεις λίγο την όρεξη! Καλή επιτυχία!

Υλικά

500 γρ. γαρίδες
2 ώριμα αβοκάντο
100 γρ. σάλτσα sweet chilli
2 λάιμ
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ. baby σπανάκι
1 αγγούρι
2 φέτες χωριάτικο ψωμί
1/2 μάτσο άνηθος
1 φρέσκο κρεμμύδι

Εκτέλεση

  1. Ραντίζουμε τις φέτες του ψωμιού με ελαιόλαδο και απο τις δύο πλευρές και φρυγανίζουμε στο σχαροτήγανο. Αποσύρουμε και ετοιμάζουμε τις γαρίδες.
  2. Μαρινάρουμε τις καθαρισμένες γαρίδες με ξύσμα λάιμ, τριμμένο σκόρδο,ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
  3. Ψήνουμε στο σχαροτήγανο για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και σβήνουμε με τον χυμό από το λάιμ.
  4. Κόβουμε σε φέτες το αγγόυρι και το αβοκάντο  , τα αλατίζουμε και τοποθετούμε πάνω στο ψωμί. Βάζουμε το σπανάκι και απο πάνω τις ψητές γαρίδες.
  5. Ραντίζουμε με την σάλτσα sweet chilli και λίγο έξτρα λάιμ. Τέλος γαρνίρουμε με το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και τον άνηθο.