Είτε δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το τηγάνι απ' την κατσαρόλα, είτε έχεις κερδίσει τρία αστέρια Μισελέν, υπάρχουν κάποιες συνταγές που η εμπειρία σου δεν παίζει κανένα ρόλο και το αποτέλεσμα παραμένει Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο!

Σε αυτή την κατηγοριά συνταγών - cheat codes λοιπόν, το pesto είναι ξεκάθαρα ο βασιλιάς. Ελάχιστα υλικά, πανεύκολη διαδικασία, δεν λερώνεις τίποτα και - το βασικότερο - το αποτέλεσμα είναι αδικαιολόγητα ψαρωτικό.

Το efood κι ο Μάνος Σαρρής έρχονται για να σου μάθουν πώς θα φτάξεις το αυθεντικό pesto για να το παίζεις κι εσύ χομπίστας σεφ! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να παραγγείλεις όλα τα υλικά από το efood market, να ακολουθήσεις τα βήματα της συνταγής και καλές μάσες!

Υλικά

1 πακέτο spaghetti no. 10
2 μάτσα βασιλικός  
1 σκελίδα σκόρδο  
80 γρ. παρμεζάνα  
30 γρ. κουκουνάρι  
150 ml ελαιόλαδο  
Ξύσμα από 1 λεμόνι  
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα να βράσει μαζί με μπόλικο αλάτι.
  • Χτυπάμε σε ένα γουδί πρώτα το σκόρδο μαζί με το τυρί και το κουκουνάρι κάνοντας μια πάστα. Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και τον βασιλικό και πολτοποιούμε το μείγμα.
  • Τέλος βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, φρέσκο πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού.
  • Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, σουρώνουμε και ενώ είναι ζεστά τα ανακατεύουμε κατευθείαν με το πέστο εκτός φωτιάς. Σερβίρουμε αμέσως!

Και αφού τώρα ξέρεις τι θα ετοιμάσεις για σήμερα, μήπως να δεις και τις υπόλοιπες συνταγές του Μάνου Σαρρή για να τεστάρεις τα μαγειρικά σου σκιλς;