Μαθήματα μαγειρικής με τον Άκη Πετρετζίκη: Σπιτική pizza
Καλώς ήλθες στα μαθήματα μαγειρικής με τον Άκη Πετρετζίκη και το efood! Δεν έχει σημασία αν δεν ξέρεις από πού ανάβει η κουζίνα σου ή αν έχεις κερδίσει ήδη κάποιο αστέρι Μισελέν. Εδώ είμαστε για να μάθουμε σε ελάχιστο χρόνο τις πιο απλές, χρήσιμες και νόστιμες συνταγές που νταξ βρε παιδί, καλό είναι να τις μάθεις γιατί πόσο καιρό θα τρέφεσαι με τοστάκια;
Οπότε κάτσε αναπαυτικά, μην βγάλεις χαρτί και μολύβι (έχουμε κρατήσει ήδη σημειώσεις για εσένα) και δώσε βάση γιατί σε λιγότερο από 1 λεπτό θα μάθεις να φτιάχνεις την καλύτερη σπιτική pizza στην ιστορία!
Υλικά
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
Αλάτι
50 γρ. σιμιγδάλι, για το άνοιγμα της ζύμης
30 γρ. κέτσαπ
1 κ.γ. ρίγανη
80 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
3 φέτες μπέικον
50 γρ. μανιτάρια champignon
Για το σερβίρισμα:
Μοτσαρέλα λευκή
Ντοματίνια
Ρόκα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 °C στον αέρα.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το γιαούρτι, το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.
- Πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι ένα ταψί και μεταφέρουμε το ζυμάρι επάνω.
- Χωρίζουμε με ένα μαχαίρι το ζυμάρι σε δυο μικρότερα ζυμαράκια ώστε να φτιάξουμε δύο πίτσες (τι να φτουρέσει η μία;).
- Απλώνουμε το ένα ζυμαράκι με τον πλάστη, βάζοντας επιπλέον σιμιγδάλι όπου χρειάζεται και ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα πίτσας.
- Απλώνουμε με ένα κουτάλι την κέτσαπ, τη ρίγανη, τη μοτσαρέλα, το μπέικον, τα μανιτάρια, και μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και κόβουμε σε κομμάτια.
- Σερβίρουμε με λευκή μοτσαρέλα, ρόκα, ντοματίνια, φρέσκο πιπέρι και ελαιόλαδο.
Συγχαρήτηρια! Μόλις ολοκλήρωσες το πρώτο μάθημα μαγειρικής. Πάμε τώρα και στο τεστ. Μπες στο efood για να παραγγείλεις τα υλικά, ανέβασε σε Instagram story τα αποτελέσματα και κάνε tag το @efoodgr.