Ονειρικό κριθαρότο με τρούφα και κατσικίσιο τυρί από τον Μάνο Σαρρή
Κάθεσαι; Κακώς. Σήκω από καναπέδες, μπαουλοντίβανα, κρεβάτια ή όπου αλλού βρίσκεσαι τώρα: ο Μάνος Σαρρής, ο ΛΕΞ των γεύσεων, ο LeBron James της κουζίνας, o Bill Gates της νοστιμιάς, έρχεται ξανά, πίσω από το πουθενά, με μια υπέροχη συνταγή για κριθαρότο με τρούφα και κατσικίσιο τυρί!
Κλείσε τα μάτια, πλησίασε στην οθόνη και ετοιμάσου για ένα ακόμα ταξίδι στη γειτονική χώρα και τις γεύσεις της. Τα έκλεισες; Ωραία. Άνοιξε τα, μπες στο efood market και βάλε στο καλάθι σου όλα τα υλικά που χρειάζεσαι για τη συνταγή.
Υλικά
250 γρ. κριθαράκι μέτριο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κλωνάρια θυμάρι
2 κ.σ. λάδι τρούφας
500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
750 ml νερό η ζωμός λαχανικών
1/4 μάτσο μαϊντανό
3 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 ml κρασί λευκό
Αλάτι
Πιπέρι φρέσκο
150 γρ. κατσικίσιο τυρί
100 γρ. παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε κύβους. Σε καυτό τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Τα αποσύρουμε και στο ίδιο τηγάνι ξεκινάμε να σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.
- Σβήνουμε με κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά νερό ή ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς. Μετά από περίπου 15-18 λεπτά βάζουμε τα μανιτάρια.
- Δένουμε με βούτυρο και παρμεζάνα και βάζουμε το θυμάρι και τον μαϊντανό και, τέλος, το λάδι τρούφας.
- Σερβίρουμε και τρίβουμε από πάνω το κατσικίσιο τυρί και φρέσκο πιπέρι.
Και αφού τώρα ξέρεις τι θα ετοιμάσεις για σήμερα, μήπως να δεις και τις υπόλοιπες συνταγές του Μάνου Σαρρή για να τεστάρεις τα μαγειρικά σου σκιλς;